NPO Radio 2 Top 2000

De eerste keer dat Guns n' Roses November Rain live speelde

foto: Bullet-Ray
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. De eerste keer dat Guns n' Roses November Rain live speelde

Vandaag dertig jaar geleden brengt Guns N' Roses de albums Use Your Illusion I & II uit. Wanneer de band op 29 mei 1991 in Indiana speelt, staat November Rain voor het eerst op de setlist.

Met de twee Use Your Illusion-albums brengt Guns n' Roses de opvolger van het razend succesvolle debuut Appetite for Destruction uit 1987. Op dat eerste album is vooral melodische hardrock te horen, zoals singles Welcome to the Jungle, Sweet Child o' Mine en Paradise City, maar op de opvolgers experimenteert de band rond Axl Rose met andere genres. Zo is er country (You Ain't The First), zijn er progressieve tracks (Locomotive, Breakdown) en is er zelfs een kort uitstapje naar hiphop (My World).

De allerbekendste track van de twee albums is de negen minuten durende powerballad November Rain. Het nummer, met de wereldberoemde clip met gitarist Slash die soleert op een woestijnvlakte, is steevast in de bovenste regionen van de Top 2000 te vinden.

Eerste keer live

En hoewel frontman Axl Rose in 1986 al werkt aan de eerste opnames van November Rain, speelt Guns n' Roses de track in 1991 pas voor het eerst live. "Ik heb geluk als ik de tekst nog weet, ik heb het al heel lang niet meer gespeeld", zegt de zanger voordat hij het nummer inzet.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Guns N' Roses in de NPO Radio 2 Top 2000

De Amerikaanse rockband staat in 2020 elf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer November Rain haalt met regelmaat de hoogste notering voor de band. In 2020 staat het op de zestiende plek.

Ster advertentie
Ster advertentie