NPO Radio 2 Top 2000

Vivo Per Lei live door Andrea Bocelli en Trijntje Oosterhuis

foto: Screenshot YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Vivo Per Lei live door Andrea Bocelli en Trijntje Oosterhuis

In 1996 soort Andrea Bocelli samen met zangeres Giorgia een bescheiden hit in Nederland met Vivo Per Lei. Hij zingt het nummer in hetzelfde jaar met Trijntje Oosterhuis en gelukkig zijn daar nog beelden van!

In 1995 brengt Bocelli Vivo Per Lei ("Ik leef voor haar") uit samen met zangeres Giorgia. Het nummer staat op zijn tweede muziekalbum Bocelli. Naast het duet samen met Giorgia neemt Bocelli ook versies op samen met andere zangeressen en in andere talen. Zoals een Spaanse versie met Marta Sánchez, Franse versie met Hélène Ségara, Duitse versie met Judy Weiss en een Portugese versie met Sandy.

In 1996 zingt Bocelli het nummer met een zangeres van eigen bodem: Trijntje Oosterhuis! Samen zingen ze in het programma Cor and Co. Luister hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De originele versie van Vivo Per Lei is geschreven door de Italiaanse groep O.R.O. voor het album Vivo per... uit 1995. Met het nummer won de band zelfs het Italiaanse festival Un Disco Per I'estate. In hetzelfde jaar herschreef Gatto Panceri het nummer, zodat het als duet opgenomen kon worden tussen Bocelli en Giorgia. In de nieuwe versie verwijst 'lei' (haar) naar muziek in plaats naar een vrouw.

Vivo Per Lei in de NPO Radio 2 Top 2000

Vivo Per Lei staat sinds de eerste editie van de NPO Radio 2 Top 2000 in de lijst der lijsten. Benieuwd hoe het nummer het heeft gedaan door de jaren heen? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie