Programma
AVROTROS

Barts Classic Track NL #39: Total Touch - Somebody Else's Lover

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track NL #39: Total Touch - Somebody Else's Lover

Samen met Trijntje en Tjeerd Oosterhuis en engineer Jean-Marc Kessely duikt Bart bij deze Classic Track in het verhaal achter Somebody Else’s Lover van Total Touch.

Wat begon in een kleine studio in de kelder van hun ouders is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse hits van de jaren ‘90. Trijntje, Tjeerd en Jean-Marc vertellen hoe het nummer is opgebouwd. De track begint met een refrein, iets dat tot dan toe niet vaak gebeurt. Daarnaast blijkt de moeder van Trijntje en Tjeerd dé iconische hook van het liedje te hebben ingespeeld.

Ook heeft Trijntje samen met de andere leden van Total Touch, Berget Lewis en Caroline Dest, een speciale manier van harmoniseren en inzingen in de track. "Ik weet nog dat we daar best wel om uitgelachen werden."

Koe-wolf

Bart stuit op een mysterieus geluid in het liedje, iets dat hij "de koe-wolf" noemt. Tjeerd en Jean-Marc vertellen waar dit geluid vandaan komt, iets dat alles te maken heeft met het samplen in die tijd. Ook blijkt er een persoonlijk verhaal van Trijntje en Tjeerd achter het nummer te schuilen.

Quote

Het werd een emotionele uiting als een statement naar die vriend die de boel had belazerd

Trijntje Oosterhuis deelt haar persoonlijke verhaal achter het nummer

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide Classic Track podcast

Bovenstaande video is slechts een gedeelte van de opnames. De uitgebreidere podcast over Somebody Else's Lover vind je onder de naam ‘Barts Classic Track’ op NPO Luister, Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app! Of luister hieronder:

#37 - Total Touch - Somebody Else's Lover - Barts Classic Track

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames met onder andere Ilse DeLange, 2 Brothers On The 4th Floor, De Dijk, Armin van Buuren en Golden Earring!

Meer Classic Track video's van Bart vind je in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie