NPO Radio 2 Top 2000

Benny Andersson over The Day Before You Came: 'Het verdriet komt in de muziek naar voren'

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Benny Andersson over The Day Before You Came: 'Het verdriet komt in de muziek naar voren'

In deze aflevering van de Top 2000 a gogo vertelt Benny Andersson over het einde van ABBA en de totstandkoming van The Day Before You Came. "We vonden dat we iets anders moesten doen."

Met hun nieuwe album Voyage kunnen we eindelijk weer genieten van nieuwe muziek van ABBA. Het is de eerste plaat in veertig jaar van de Zweedse popgroep, die begin jaren tachtig uit elkaar gaan. The Day Before You Came is een van de laatste nummers die ABBA opneemt. "Het verdriet komt in de muziek naar voren", vertelt bandlid Benny Anderssen over het liedje. "Je hebt het gevoel dat er iets achter zit en dat gaat niet weg."

Bekijk hieronder de hele aflevering van Top 2000 a gogo met Benny Andersen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Albumshow

In De Albumshow zet Corné Klijn iedere week de beste albumtracks in het zonnetje. Afgelopen zondag was Voyage van ABBA het album van de week. Corné draaide drie nummers van de gloednieuwe plaat.

Beluister de uitzending hier terug:

De Albumshow

The Day Before You Came in de Top 2000

The Day Before You Came staat sinds de start van de NPO Radio 2 Top 2000 onafgebroken in de lijst der lijsten. Afgelopen jaar stond het nummer op plek 327. Klik hier voor meer statistieken over de Top 2000.

Meer Top 2000 a gogo

Wil jij niks missen van de Top 2000 a gogo? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van Top 2000 a gogo. Daar geniet je van de verhalen achter onder meer Malle Babbe, Child In Time en Careless Whisper.

Ster advertentie
Ster advertentie