NPO Radio 2 Top 2000

Hoe toetsenist Richard Coles van The Communards uiteindelijk toch priester werd

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Hoe toetsenist Richard Coles van The Communards uiteindelijk toch priester werd

Toetsenist Richard Coles begint halverwege de jaren ‘80 samen met zanger Jimmy Somerville de band The Communards. Tegenwoordig heeft Coles een heel ander beroep dan muzikant, hij is namelijk priester geworden.Richard Coles is twaalf jaar wanneer hij ontdekt dat hij op mannen valt. Hij groeit op in een religieuze familie en voelt vanwege zijn seksualiteit de noodzaak om huis en haard achter zich te laten. "Ik zou hier nooit kunnen aarden", licht hij toe in de nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo.

Jimmy Somerville

Uiteindelijk belandt Richard in Londen. Daar volgt een weerzien met Jimmy Somerville, die dan nog lid is van Bronski Beat. "Maar hij was ontevreden en besloot op te stappen", herinnert Richard zich. "Toen hebben we The Communards opgericht. In die tijd kon je goed geld verdienen met popmuziek. Je hele leven verandert."

Richard en Jimmy brengen twee albums uit en hun cover van Don't Leave Me This Way wordt een grote hit. Toch besluiten beide bandleden in 1988 hun eigen weg te gaan. En zo komt er voor Coles een einde aan een kort, maar zeer turbulent leven in de popmuziek. Hij besluit op zijn 29e toch weer terug te keren naar de kerk. Benieuwd hoe dat ging? Bekijk hieronder de hele video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Communards in de NPO Radio 2 Top 2000

The Communards staan in 2021 één keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Don’t Leave Me This Way bezet plek 1492.

Ster advertentie
Ster advertentie