NPO Radio 2 Top 2000

The Babys-zanger John Waite liet zich inspireren door Golden Earring

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Babys-zanger John Waite liet zich inspireren door Golden Earring

In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt zanger en gitarist van The Babys, John Waite, over hun Top 2000-notering Isn't It Time. Het nummer staat sinds 1999 onafgebroken in de lijst.

In 1977 brengen The Babys hun hit Isn’t It Time uit. Het nummer staat op hun tweede album Broken Heart. Het zijn niet de leden van The Babys zelf, maar Jack Conrad en Ray Kennedy die het nummer schrijven. De tekst is geïnspireerd op het liefdesleven van Kennedy, die twijfelde over zijn toenmalige vriendin.

Geïnspireerd door Golden Earring

In de tijd dat The Babys Isn't It Time uitbrengen, luistert zanger John Waite voornamelijk naar soulmuziek en blues. Ook luistert hij veel naar Small Faces en Golden Earring. Vooral het album Moontan is een grote inspiratie voor Waite. In deze aflevering van Top 2000 aflevering vertelt hij over het ontstaan van Isn't It Time. Ook vertelt hij hoe de bandnaam is ontstaan. Benieuwd? Bekijk dan hieronder de aflevering!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Babys in de Top 2000

In 2021 staan The Babys twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Everytime I Think Of You staat op nummer 1451 opgevolgd door Isn't It Time op nummer 1858. Bekijk hier de hele lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie