NPO Radio 2 Top 2000

Vijf dingen die je niet wist over Bon Jovi

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Vijf dingen die je niet wist over Bon Jovi

Dat Jon Bon Jovi officieel John Francis Bongiovi heet, wist je misschien al. Maar kende je deze vijf feiten over Bon Jovi al?

1. Drummer Tico Torres is ook schilder

De bandleden houden er allemaal leuke hobby's op na. Zo is Jon Bon Jovi naast zanger ook acteur en heeft gitarist Richie Sambora verschillende succesvolle soloprojecten gedaan. Maar wist je dat drummer Tico Torres ook schilder is? Hij exposeert en verkoopt al ruim 20 jaar zijn eigen schilderijen.

2. Jon Bon Jovi maakte de eerste single zonder de rest

​De eerste single van de band Runaway staat op het debuutalbum van Bon Jovi, maar wist je dat Jon het nummer in zijn eentje heeft geschreven en opgenomen, nog voordat de rest van de groep gevormd is? Het schrijf- en opnameproces van het nummer vinden plaats in 1980. Onder de naam Jon Bongiovi & The Rest brengt Jon een compilatie met onder meer Runaway uit in 1981. Het duurt dan nog twee jaar totdat hij de band Bon Jovi opricht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. De moeder van Jon was een Playboy-konijn

​Zanger Jon Bon Jovi is de zoon van John Francis Bongiovi en Carol Sharkey. Zijn moeder Carol is één van de eerste Playboy-konijnen ooit. De zogeheten 'Playboy Bunny' is tussen 1960 en 1988 het gezicht als serveerster in de Playboy Clubs.

4. Ze gaven hun eerste hit bijna weg

Met You Give Love A Bad Name scoort Bon Jovi in 1986 zijn eerste hit, maar wist je dat de band het nummer bijna heeft weggegeven? De groep besluit om de track te gunnen aan de Canadese hardrockgroep Loverboy, tot er een moment komt waarop Bon Jovi begint te twijfelen over die keuze. De band draait de beslissing net op tijd terug. Dat is maar goed ook, want anders zouden de mannen hun eerste hit weg hebben gegeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5. De band had bijna geen Bon Jovi geheten

​Het klinkt logisch: de zanger van je band heet Jon Bon Jovi, dus je besluit als groep om de band naar de achternaam van je frontman te vernoemen. Toch is het in dit geval anders gegaan, want de rockers hebben in eerste instantie Johnny Electric als bandnaam bedacht. Een vriend van Jon brengt de band op andere gedachten en op zijn advies besluiten ze om, net als Van Halen, de achternaam van de frontman te gebruiken.

Bon Jovi in de Top 2000

In 2021 staat Bon Jovi zeven keer in de NPO Radio 2. Bed Of Roses is hun meest succesvolle track op nummer 157, opgevolgd door Livin' On A Prayer, It's My Life, Always, You Give Love A Bad Name, Wanted Dead Or Alive en In These Arms. Benieuwd welke track op welke plek staat? Bekijk hier de hele lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie