NPO Radio 2 Top 2000

Pearl Jam deelt nieuw nummer 'Dance of the Clairvoyants'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Pearl Jam deelt nieuw nummer 'Dance of the Clairvoyants'

Pearl Jam geeft alvast een voorproefje op het nieuwe album Gigaton met de eerste single: 'Dance of the Clairvoyants'.

"'Dance of the Clairvoyants' was een perfecte storm van experimenten en een echte samenwerking", aldus bassist Jeff Ament. "We hebben op creatief vlak enkele nieuwe deuren geopend en dat is opwindend."

Het nummer verschijnt op Pearl Jams nieuwe album Gigaton dat op 27 maart uitkomt. Fans hebben zo'n zeven jaar op het elfde studioalbum van Eddie Vedder en zijn mannen moeten wachten. Voorganger Lightning Bolt stamt alweer uit 2013.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gigaton

De band vond het wat saaitjes om het albumnieuws 'zomaar' te delen en bedacht een heuse 'treasure hunt' voor hun fans. Een video op de website van de band leidde fans eerder dit jaar naar verschillende locaties over de wereld, waar gigantische billboards met het artwork van Gigaton stonden. Wanneer je de billboards bekijkt door het 'Gigaton Instagram filter', zie je snippets van animaties waarin de ijskappen smelten. Waarom? Gigaton is de eenheid waarmee gemeten wordt hoe snel dit smeltingsproces plaatsvindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pearl Jam hoogvlieger in Top 2000

Fans teren nog volop op het 'oude' werk van Pearl Jam. De band stond dit jaar zeven keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Maar liefst drie van deze noteringen vinden we terug in de top 100. Het duistere 'Black' scoort het beste. Die track stond, net als in 2018, op de zevende plek in de lijst.

Hoe deden de nummers van Pearl Jam het verder in vergelijking met vorig jaar? Check het op onze Top 2000-statistiekensite.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie