NPO Radio 2 Top 2000

Yes Sir, I Can Boogie-zangeres María Mendiola overleden

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Yes Sir, I Can Boogie-zangeres María Mendiola overleden

María Mendiola is zaterdag op 69-jarige leeftijd overleden. Ze maakte deel uit van de Spaanse formatie Baccara, dat eind jaren 70 een gigantische hit scoorde met Yes, Sir I Can Boogie.

"Mijn lieve María, een fantastische artiest maar boven alles mijn vriendin, heeft ons vandaag verlaten”, meldt Cristina Sevilla, de medezangeres van Baccara, zaterdag op Instagram. "Ik kan je alleen maar bedanken voor alle liefde die ik van je heb mogen ontvangen en je zeggen wat ik in het leven al zo vaak had kunnen zeggen: ik hou van je.”

De in Nederland opgenomen single Yes Sir, I Can Boogie uit 1977 werd liefst zestien miljoen keer verkocht en bereikte in veel landen de top van de hitparade. Een jaar later krijgt Baccara de eer om Luxemburg te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, waar ze zevende eindigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schotse hymne

Eind 2020 stormt Yes Sir, I Can Boogie na ruim veertig jaar afwezigheid weer de Britse hitlijsten in. Wanneer het Schotse voetbalteam zich na penalty's voor het eerst in dik twintig jaar weer plaatst voor een eindtoernooi, gaan de spelers in de kleedkamer helemaal los op het nummer. Het groeit het uit tot de hymne van de Schotten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie