Spijkers Met Koppen

Monic Hendrickx over het verlies van haar vader: "Hij was ineens heel veel thuis"

foto: Zomerspijkersfoto: Zomerspijkers
  1. Nieuwschevron right
  2. Monic Hendrickx over het verlies van haar vader: "Hij was ineens heel veel thuis"

Monic Hendrickx, actrice in onder andere Penoza en De Poolse Bruid, blikt in Zomerspijkers terug op haar jeugd. Op 13-jarige leeftijd verloor ze haar vader. Aan Dolf Jansen vertelt ze wat dat met haar heeft gedaan en hoe ze zich die periode herinnert.

Op de vraag wat haar het meeste bij is gebleven uit deze roerige periode, antwoordt Monic: "Hij was vooral heel veel thuis. Ik kwam thuis uit school en dan lag hij op de bank, dan gingen we onderwater-documentaires kijken." Zelf noemt ze het gek, maar ze kijkt eigenlijk terug op een hele liefdevolle periode, waarin de goede band van haar ouders naar voren kwam. Op een gegeven moment zag ze wel dat hij steeds zieker werd. "Eerst kon hij een rondje door de wijk, later om het huis en toen om de tafel. Ik heb het lichaam zien aftakelen, dat is natuurlijk niet fijn."

Van haar vader heeft Monic ook eigenschappen overgenomen, al vindt ze het moeilijk om te bepalen wat van haarzelf is en wat ze van haar vader heeft geërfd. "Mensen zeggen dat hij een binnenvetter was, dat ben ik ook wel. Ik kon pas een dag later boos worden om iets." Het uiten van emoties heeft ze pas op het toneel geleerd, daar heeft ze geleerd om directer te zijn in het delen van emoties.

Benieuwd naar het hele gesprek met Monic Hendrickx bij Zomerspijkers? Luister de uitzending terug via je favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie