Podcast
AVROTROS

JAHAT brengt na twee jaar stilte nieuwe single Voices uit

foto: JAHAT
  1. Nieuwschevron right
  2. JAHAT brengt na twee jaar stilte nieuwe single Voices uit

Twee jaar geleden waren Mike Arntz en Suzanne Bosman al vol lof over JAHAT in De Keiharde Pödcast. Nu de band terug is met nieuwe single Voices, is het hoog tijd voor een telefoontje met gitarist Daan Janzing.

Toen Suzanne Bosman twee jaar geleden in De Keiharde aanschoof, vroeg ze aan Mike Arntz of ze een tip mee mocht nemen. Dat mocht natuurlijk, en ze nam de single A Night Deity van JAHAT onder haar arm mee naar de Hilversumse studio. Suzanne vertelde vol vuur over deze band die metal met de groove van Pantera maar dan in een modern jasje maakt, en ze voorzag een grote toekomst.

En toen werd het stil. Na een stilte van twee jaar bracht JAHAT afgelopen week een nieuwe single uit, die ook in De Keiharde Pödcast Tiplijst is te vinden op Spotify. Suzanne en Mike bellen met gitarist Daan Janzing en hij vertelt alles over deze pauze, het album wat in de maak is, het verschil tussen optreden in de Gelredome of een klein zaaltje en de tekst van de nieuwe single 'Voices' die natuurlijk helemaal wordt gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Destruction

Johnny van de Wateringen is op tweede Pinksterdag 1987 aanwezig bij Dynamo Open Air in Eindhoven. Het festival was gratis en bands als Vengeance, Testament en Stryper geven die dag in de stromende regen fantastische optredens. Ook de Duitse thrash metalband Destruction treedt op. Tijdens dat optreden krijgt Johnny een enorme drang om op het podium te klimmen. Via de daken van de merchandise-stalletjes, hup over het security tentje het podium op. Eenmaal op het podium even meeschreeuwen in de microfoon en hup weer het podium af. Johnny vertelt er alles over en is nieuwsgierig of er misschien iemand nog een foto van heeft gemaakt. Zijn verzoek, Mad Butcher van Destruction, wordt gedraaid.

Suzanne heeft een lekkere tip, aus Deutschland geïnspireerd door een verrukkelijk avondje post-metal afgelopen week in De Helling. Mike laat een album uit zijn platenkast vallen waarmee hij denkt heel veel progrockfans heel erg blij te maken.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Therion en Keiser.

#18 - Gitarist Daan Janzing (JAHAT) en apenkooien bij Destruction (S05)

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

De Keiharde Pödcast Tiplijst

Benieuwd naar nog meer tips van Mike en Suzanne? Abonneer je dan op De Keiharde Pödcast Tiplijst op Spotify, met iedere week een nieuwe lading tips.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie