Podcast
AVROTROS

Nederlandstalige hardcore van HaterHC in De Keiharde Pödcast

foto: HaterHC
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandstalige hardcore van HaterHC in De Keiharde Pödcast

De Nederlandstalige hardcoreband HaterHC, met leden van onder andere Neuk!, Born From Pain en Enemy Ground staat centraal in De Keiharde Pödcast. Mike en Suzanne bellen met zanger Bas en krijgen een voorproefje van de nieuwe single Tuigvlogger.

Suzanne Bosman en Mike Arntz blikken in deze aflevering van De Keiharde eerst terug naar de podcast van vorige week toen er een nummer werd gedraaid van de Nederlandse Blind Sight werd gedraaid en er daarna uitgebreid over bassist, zanger en graphic designer Geert Kroes werd gesproken. Na later bleek is Geert een dag voor opname van De Keiharde Pödcast op 42-jarige leeftijd overleden. Dit was bij de makers op dat moment niet bekend.

HaterHC

In de mailbox van De Keiharde belandde een mail van Marijn Moritz waarin hij schrijft dat hij een nieuwe band heeft opgericht met (ex-)leden van de bands Born From Pain, Neuk!, Herder en Enemy Ground. De nieuwe band heet HaterHC en brengt Nederlandstalige hardcore. De mail wordt afgesloten met: "Misschien leuk voor jullie programma? Zo niet...... ook goed." Nou, wel goed dus.

Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met zanger Bas en praten bij over HaterHC, ontfutselen een fragment van hun nieuwe single Tuigvlogger die op 13 oktober gaat verschijnen, het maken van videoclips, de plannen voor optredens en het leven. De single Twee Minuten Haat wordt natuurlijk helemaal gedraaid. In de videoclip playbacken onder anderen Pedro (Peter Pan Speedrock), Rob (Born From Pain), Jeroen (Fleddy Melcully), Marco (Heideroosjes) en Def P (Osdorp Posse) een moppie mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Awakening Sun

In december 2021 schrijft luisteraar Remco Kriek een mail aan dekeiharde@avrotros.nl waarin hij graag de band Awakening Sun in de spotlights wil zetten. In de band is een vriend van hem, Kevin van den Heiligenberg de drummer en Remco vindt dat deze band in het grote publiek in Nederland nog niet heeft bereikt. In maart 2022 waagt Remco er een tweede mail aan waarin hij wederom de band aanprijst. Suzanne en Mike bellen met Remco over zijn liefde voor Awakening Sun en de track Empty wordt gedraaid.

Suzanne heeft een tip meegenomen van een Afro-Amerikaanse actrice, influencer, TikTokker en zangeres met een krachtige boodschap en Mike heeft een album meegenomen met oldschool death metal.

Ook hoor je in deze aflevering muziek van Machine Head en Led Zeppelin.

#5 - Reclame voor Awakening Sun en hardcore van HaterHC (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie