Podcast

Mike gaat op de koffie bij fenomeen Arjen Lucassen van Ayreon & Star One

  1. Nieuwschevron right
  2. Mike gaat op de koffie bij fenomeen Arjen Lucassen van Ayreon & Star One

Dat Arjen Lucassen (Ayreon/ Star One) een kluizenaarsbestaan heeft is een publiek geheim. Wat doe je dan als je hem over het nieuwe Star One album toch heel graag onder vier ogen wilt spreken? Dan vraag je of je op de koffie mag komen. Mike Arntz werd door Arjen, partner Lori en hondje Fjorf gastvrij ontvangen.

Aan de ronde tafel in de huiskamer van Arjen wordt er gesproken over het gloednieuwe Arjen Lucassen's Star One album Revel in time. Het album verschijnt op 18 februari. Welke muzikanten en zangers spelen er mee op deze plaat? Van wie krijgt Arjen kippenvel? Wat is de rode draad?

Omdat op NPO Radio 2 de '80's Achtdaagse wordt gehouden, wordt er ook teruggeblikt op de roerige jaren 80. Arjen was in dat decennium gitarist en componist in de bands Bodine en Vengeance. Mike heeft zijn platenkast omgegooid en de hele discography van Arjen uit de jaren 80 meegenomen. Welke track kiest Arjen om gedraaid te worden? Ook wordt de jingle van VARA's Vuurwerk en het ontstaan daarvan besproken.

Luister hieronder naar het hele gesprek:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hieronder naar de podcastaflevering:

#6 - Op de koffie bij Arjen Lucassen (Ayreon/ Star One) (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie