Podcast
AVROTROS

De beste afleveringen van De Keiharde Pödcast volgens Mike Arntz

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De beste afleveringen van De Keiharde Pödcast volgens Mike Arntz

Het is De Week van de Podcast! Daarom zetten we een aantal van onze podcasts in het zonnetje met vandaag de beste afleveringen van De Keiharde Pödcast volgens presentator Mike Arntz.

Rooie oortjes en muzikale alleskunner Tom de Wit

"Wij spraken luisteraar Anne Marie, omdat ze een nummer had aangevraagd van de band Anthrax. Ze vertelt heel openhartig hoe het er in de jaren 80 backstage aan toe ging en hoe ze in het groupie-dagboekje van de band Overkill terecht kwam. Verder zegt ze dat je tegenwoordig er alles van kunt vinden, maar dat ze het op zich eigenlijk ook wel weer romantisch vindt."

#1 - Rooie oortjes en muzikale alleskunner Tom de Wit (S05) - De Keiharde Pödcast

Op de koffie bij Arjen Lucassen (Ayreon/Star One)

"Arjen Lucassen (Ayreon/Star One) vertelt open over de laatste periode dat hij in de band Vengeance zat. Wat er toen allemaal is gebeurd, was op een gegeven moment niet leuk meer en was voor Arjen de reden dat hij meer dan 20 jaar niet meer live heeft gespeeld."

#6 - Op de koffie bij Arjen Lucassen (Ayreon/ Star One) (S05) - De Keiharde Pödcast

Black metal en tekstuele diepgang van Terzij de Horde

"Het componeren van een black metalsong met tekstuele diepgang is niet iets wat je zomaar even doet. Zanger en tekstschrijver Joost Vervoort van de Utrechtse band Terzij de Horde legt uit hoe het bij hen in zijn werk gaat. Het is een heel democratisch proces wat zijn tijd nodig heeft. Er is altijd wel iemand die het ergens niet mee eens is. Wij zijn blij dat we op deze manier werken, maar het is soms ook wel frustrerend."

#13 - Black metal en tekstuele diepgang van Terzij de Horde (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie