Podcast
AVROTROS

Eenmans technical deathmetalband Anchillys verrast met debuut

foto: Anchillys
  1. Nieuwschevron right
  2. Eenmans technical deathmetalband Anchillys verrast met debuut

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast staat multitalent Andy Wit centraal. Met zijn eenmansband Anchillys bracht hij onlangs zijn debuutplaat Elan Vital uit.

Muzikant Andy Wit speelt in bands als Korpse en Dictaded, maar merkt dat hij in deze bands zijn muzikale en tekstuele eieren niet kwijt kan. Hij besluit zo'n tien jaar geleden om het zelf te doen. Andy schrijft de nummers, speelt alle instrumenten op zijn debuutalbum Elan Vital, en produceert en mixt de plaat. Het resultaat is een technical deathmetal album van hoge kwaliteit.

Andy vertelt aan Suzanne Bosman en Mike Arntz over de kiem van het hele album, de uitwerking, meditatie, depressies, de schoonheid van het krijgen van inzichten, het moment dat hij besloot om het allemaal maar zelf te doen, het traject naar een volwaardig album en hoe deze plaat live neergezet kan worden. Ook komt de bandfoto (zie boven) aan bod, want Suzanne en Mike moesten twee keer kijken en er daarna om grinniken. De track Extramundane wordt helemaal gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

While She Sleeps

Mart Schijf is naast luisteraar van De Keiharde een begenadigd bassist. Hij speelt in de band Twice The Same en heeft op YouTube zijn eigen bass covers-kanaal, waar hij meebast op tracks van andere bands. Eén van de bands waarvan Mart een cover op zijn kanaal heeft staan is While She Sleeps. Van deze band vraagt hij het nummer Sleeps Society aan.

Suzanne heeft voor heer meegenomen tip een kort praatje, want het is een lang plaatje: Deafheaven. Het debuutalbum van House Of Lords is vanuit de verhuisdozen van Mike meegenomen naar De Keiharde Studio in Hilversum.

Ook hoor je in deze aflevering muziek van Blind Sight en Y&T.

#4 - Bass covers en eenmansband Anchillys (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie