Programma

Tainted Love van Gloria Jones werd bekend door een schipper in sigarettennood

  1. Nieuwschevron right
  2. Tainted Love van Gloria Jones werd bekend door een schipper in sigarettennood

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt Gloria Jones je het verhaal achter Tainted Love.

Volgens Gloria was het nooit de bedoeling dat het nummer bekend zou worden: "Het was de B-kant van Come Go With Me", vertelt ze. Het nummer breekt uiteindelijk door, omdat een zeeman er een singletje van had. "Hij had sigaretten nodig, dus hij ruilde het singletje met een man om aan een paar sigaretten te komen." Daarna ging het snel: "Die man nam het plaatje mee naar een soos. Daar gingen tieners toen na schooltijd heen om te dansen. Bij Tained Love gingen ze uit hun dak."

Marc Almond pikt het op

In diezelfde tijd ontdekt Marc Almond van Soft Cell de track. Jones: "Hij werkte in de garderobe van een disco waar ze een jaren zestig-avond hielden. En daar draaiden ze Tainted Love. Hij rende naar de DJ en vroeg om een kopie." Jones kijkt met een dubbel gevoel terug op die tijd: "Als ik had geweten dat Tainted Love het in Engeland zo goed had gedaan, toen ik nog een puber was, dan was ik erheen gegaan. Dan had ik een carrière gehad. Maar niemand heeft me verteld dat het daar een hit was."

Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over 'Tainted Love' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tainted Love in de Top 2000

Niet Gloria Jones, maar Soft Cell heeft een notering in de Top 2000 te pakken met Tainted Love. Het nummer steeg in 2020 met 101 plekken naar de 957e plek. Benieuwd hoe het nummer door de jaren heen door de lijst is gestegen en gedaald? Check dan de statistieken.

​Foto omslag: still video

Ster advertentie
Ster advertentie