NPO Radio 2 Top 2000

Patrick Hernandez had andere plannen met Born To Be Alive: 'Disco vond ik niks'

foto: Still Youtube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Patrick Hernandez had andere plannen met Born To Be Alive: 'Disco vond ik niks'

Franse zanger Patrick Hernandez vertelt in de Franse stad L'isle-sur-la-sorgue over zijn hit Born To Be Alive, die eigenlijk heel anders had moeten klinken.

Hernandez schrijft Born To Be Alive in 1973. "Ik had het Born To Be Wild genoemd", vertelt hij. "Dat moest ik veranderen want dat nummer bestond al, dat was een nummer van Steppenwolf." Born To Be Alive dus, maar dan wel een akoestische versie. "Het had gezonden kunnen worden door Bob Dylan, Donovan of Leonard Cohen."

"Disco vond ik niks"

Maar de Belgische producer Jean Vanloo wil er een disconummer van maken. "Dat was slecht nieuws, daar hield ik niet echt van. Ik kwam uit de wereld van de pop en rock. Disco vond ik niks", zegt Hernandez. Maar het idee van Vanloo is een schot in de roos, ziet ook de Fransman. "Later bleek het een echte hit te zijn."

"When I was running down the street. It was so fine", zingt Hernandez. Maar in de ogen van Vanloo was die songtekst nog niet helemaal af. "Hij zei: 'We moeten nog iets op dat 'fine' vinden.' Gitarist Hervé Tholance en ik zeiden voor de lol: 'We doen als op die bierfeesten: fine, fine, fine.' Dat zeiden we voor de lol. Hij zei meteen: 'Dat wil ik in het nummer.' We zeiden nog: 'Nee, alsjeblief niet.'"

Blijvend succes

Hernandez geniet ervan dat zij nummer nog altijd geliefd is. "Het mooie van dit verhaal is dat het voortduurt. Het is wel 43 jaar geleden uitgekomen. Dat is heel bevredigend."

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van de Top 2000 a gogo, waarin Hernandez vertelt over Born To Be Alive, de totstandkoming van het nummer en zijn leven in het Franse L'isle-sur-la-sorgue.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Patrick Hernandez in de Top 2000

Born To Be Alive van Patrick Hernandez staat op nummer 1552 in de Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie