Programma

Ruud de Wild belt met Coldplay-zanger Chris Martin

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud de Wild belt met Coldplay-zanger Chris Martin

Dat is nog eens een telefoontje. Ruud de Wild belt met Chris Martin over het nieuwe album Everyday Life, maar ook over het succes achter 'Fix You'.

“Ik ben nu aan het lopen in Londen bij een grote kerstmarkt", vertelt Martin terwijl hij het gesprek met Ruud begint. Vorige maand heeft Chris Martin samen met Coldplay het album Everyday Life uitgebracht. "De nummers op de plaat zijn heel erg persoonlijk. We proberen altijd een gevoel van optimisme achter te laten met onze muziek", vertelt de zanger. "Deze nummers vertellen eerlijke verhalen over onze eigen levens, andere levens, maar ook wat wij vinden van het nieuws. Het is makkelijk om depressief te raken, maar met muziek lukt het ons altijd weer om optimistisch te voelen aan het einde van de dag."

Favoriete nummer van Chris

Ruud vertelt Chris Martin in het gesprek ook over de Top 2000. Welk nummer is nou het favoriete nummer van Chris Martin? "Het probleem is dat mijn favoriete nummer elke week weer kan veranderen. Deze week zou ik 'Purple Rain' van Prince zeggen, maar vorige week 'Feeling Good' van Nina Simone. Het verandert elke keer weer."

'Fix You' stond vorig jaar als hoogste notering van Coldplay in de Top 2000 op plek 9. Hoe zou Chris Martin dit succes kunnen verklaren? Je hoort 't hieronder:

We bellen met Chris Martin!

TOP 2000

Staat Coldplay in de Top 2000? Check het nu op staatieindetop2000.nl en bekijk ook gelijk of jouw favoriete platen dit jaar in de lijst staan. Op vrijdag 20 december onthullen we de complete lijst met noteringen. De uitzending van de Top 2000 begint op 25 december om 08.00 uur.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie