Programma

Ga op muzikale reis met Jeroen van Inkels podcast Fiction Factory

  1. Nieuwschevron right
  2. Ga op muzikale reis met Jeroen van Inkels podcast Fiction Factory

Ga er lekker voor zitten of zet het op tijdens het thuiswerken: de nieuwe podcast van Jeroen van Inkel, Fiction Factory, vind je vanaf nu elke week bij NPO Radio 2.

In de podcast neemt Van Inkel luisteraars elke week mee op een unieke muzikale sfeerreis. Aan de hand van een bepaald thema of onderwerp gaat Van Inkel op zoek naar bijpassende elektronische muziek van artiesten als Kraftwerk, Röyksopp, Vangelis en Jean Michel Jarre. Dit vult Jeroen vervolgens aan met fragmenten uit films, nieuwsuitzendingen, boeken, gedichten en eigen creaties. Naast de podcast begon Jeroen afgelopen weekend aan zijn eerste nieuwe show op NPO Radio 2.

Podpainting

Zelf omschrijft Jeroen van Inkel ‘Fiction Factory’ als een ‘podcast painting’ of ‘podpainting’. Een podcast waar niet eindeloos in geouwehoerd wordt, maar die een sfeerreis is waarin je je gedachten even wat rust kunt geven. Daarom is de podcast ook uitermate geschikt als achtergrond bij het thuiswerken. Probeer het eens uit!

#1 - The Beginning - Fiction Factory

Podcasts om thuis te werken

Om prettig thuis te werken heb je concentratie nodig en achtergrondgeluid kan daarbij helpen. Heb je wel even genoeg nieuws gehoord en wil je bovendien reclameloos door het leven: probeer het eens met één van de volgende podcastsseries die draaien om de muziek.

Niet alleen ‘Fiction Factory’ is hier dus een goed voorbeeld van, maar ook ‘Psychocandy’ die wat meer leunt op alternatieve bandjes uit de jaren ’90 of ‘De Verrukkelijke 15’ met Rob Stenders en Leo Blokhuis die voor jou de beste releases op een rijtje zetten.

​Foto: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie