Podcast - Psychocandy
Met Psychocandy geeft Lotje IJzermans, bekend als dj van legendarische VPRO-radioprogramma's Nozems A Go Go en Villa 65, muziekliefhebbers met een alternatieve popsmaak een nieuw muzikaal thuis. Wekelijks heeft Lotje een muzikant(e) te gast die een belangrijke muzikale invloed met de luisteraar deelt. Daarnaast deelt ze een breed scala aan eigentijdse bands en artiesten. Ze blikt ook terug naar invloedrijke muziek uit het verleden, onder meer met verhalen en legendarische opnamen uit het VPRO-archief. De titel van de podcast verwijst naar het gelijknamige album van The Jesus and Mary Chain, met daarop VPRO’s allereerste Song van het Jaar, ‘Just Like Honey’ (1985). Die song opent dan ook de eerste aflevering van Psychocandy.

Afleveringen

Afl. 5

Voor de vijfde aflevering van Psychocandy komt niemand minder dan Erik de Jong alias Spinvis over de vloer bij Lotje Ijzermans. Daarin krijg je te horen hoe Erik de Jong als muzikant naar muziek luistert. Bovendien heeft Lotje live opnames van 'Buena' van de alternatieve rockband Morphine weten te ritselen, om je even mee terug te transporteren naar 1993..

Afl. 4

Frontman Richard Janssen (The Fatal Flowers) schuift aan bij Lotje. Ze praten over de plotse reünie en de shows. Daarnaast live opnames van Nick Cave in de VPRO studio uit 1990..

Afl. 3

Gast: Tim Knol. De gast deze week behoeft eigenlijk geen intro meer, het gaat namelijk om singer-songwriter Tim Knol. Lotje neemt een sprong in Bluegrass en praat met Tim over zijn diverse projecten. Verder gaan we terug naar 1986 toen de Australische band The Triffids een sessie deed in de VPRO studio..

Afl. 2

DJ Mason is te gast bij muzikantenmuziek. De duizendpoot Mason scoorde onder andere hits die te horen waren in Engeland, Spanje en Nederland, richtte zijn eigen platenlabel Animal Language op en vormt sinds dit voorjaar samen met DJ Joost van Bellen en DJ/Rapper Willie Wartaal het trio The Rad Pack.

Naast gast Mason ook oude liveopnames van The Cramps in de Jaap Edenhal in 1990. En een prachtverhaal over hoe Lotje de band destijds ontmoette..

Afl. 1

Te gast: Jasja (Indian Askin).
We gaan van start met een bomvolle eerste aflevering! Lotje vertelt daarin over haar ontmoeting met Sonic Youth en over de liveopnames van dEUS in de studio. Daarnaast is Jasja Offermans, bassiste van de Nederlandse band Indian Askin, ook nog eens te gast in de rubriek Muzikanten Muziek. Kortom: luisteren dus..