Programma

Jeroen van Inkel kondigt nachtshow en nieuwe podcast aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen van Inkel kondigt nachtshow en nieuwe podcast aan

Jeroen van Inkel is naast zijn nieuwe weekendshow Rinkeldekinkel ook te horen met de podcast Fiction Factory en de nachtshow Van Inkels Choice.

Jeroen van Inkel begint meteen in de vijfde versnelling bij BNNVARA op NPO Radio 2. De dj neemt vanaf 3 oktober niet alleen de zaterdag- en zondagochtend voor zijn rekening met zijn programma Rinkeldekinkel, maar is vanaf 5 oktober ook te horen in de nacht van zondag op maandag tussen 00:00 en 02:00 uur met Van Inkels Choice en komt met een nieuwe podcast: Fiction Factory.

Podcast Fiction Factory

In Fiction Factory neemt Van Inkel luisteraars elke week mee op een unieke muzikale sfeerreis. Aan de hand van een bepaald thema of onderwerp gaat Van Inkel op zoek naar bijpassende elektronische muziek van artiesten als Kraftwerk, Röyksopp, Vangelis en Jean Michel Jarre. Dit vult Jeroen vervolgens aan met fragmenten uit films, nieuwsuitzendingen, boeken, gedichten en eigen creaties. Fiction Factory is een podcast van BNNVARA en NPO Radio 2 en is vanaf 3 oktober elke week te beluisteren op NPO Radio 2, Spotify en je favoriete podcast apps.

Jeroen: "Er zijn eindeloos veel podcasts waarin gepraat wordt. Daarom wilde ik juist graag iets creëren met veel muziek waarin je helemaal kunt verdwijnen of wat je gezelschap houdt terwijl je andere dingen doet. Als een oase in het drukke bestaan van nu waar je je gedachten even rust wilt gunnen. Door de lagen van de ‘sfeerreis’ heen wil ik luisteraars een boodschap meegeven: verdraag elkaar. Probeer elkaar te begrijpen. Tel eerst tot tien."

Rinkeldekinkel & Van Inkels Choice

Vanaf 3 oktober is Jeroen ook op zaterdag- en zondagochtend van 07:00 tot 10:00 uur te horen met zijn nieuwe ochtendshow Rinkeldekinkel én in de nacht van zondag op maandag van 00:00 tot 02:00 uur met Van Inkels Choice. In deze nachtshow laat Jeroen alle genres de revue passeren: van onbekende albumtracks tot Top 2000-nummers en van rock tot pop. "Ik wil vooral draaien waar de luisteraar op dat tijdstip behoefte aan heeft. Deze uitzendtijd is een cadeautje voor een dj: je kunt echt één op één communiceren met je luisteraars. Dat is het leukste wat er is", aldus Jeroen.

Giel

Ook Giel Beelen gaat bij BNNVARA op NPO Radio 2 van start met zijn nieuwe programma ‘Giel’. Vanaf 5 oktober zal hij iedere werkdag te horen zijn van 04.00 tot 06.00 uur. Bekijk de programmering hier.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie