Programma

ABBA belooft eindelijk nieuwe nummers in 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. ABBA belooft eindelijk nieuwe nummers in 2020

ABBA-fans zijn al meer dan anderhalf jaar aan het wachten en daar komt nog wat tijd bij. De nieuwe nummers van de band worden in 2020 uitgebracht!

In april 2018 kondigt de Zweedse band via Instagram aan gewerkt te hebben aan twee nieuwe tracks: 'I Still Have Faith In You' en 'Don't Shut Me Down'. Björn Ulvaeus heeft nu beloofd dat de nieuwe muziek dit keer écht in 2020 bij het grote publiek terecht gaat komen.

Eindelijk zover

Anderhalf jaar na de aankondiging zijn de nieuwe nummers nog steeds niet te beluisteren. In een interview met het Duitse persbureau DPA laat bandlid Björn Ulvaeus weten dat de nieuwe muziek in 2020 uitkomt: "Volgend jaar, absoluut. Dat kan ik met de hand op het hart zeggen." Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Wel weten we dat 'I Still Have Faith In You' een ballad is en 'Don't Shut Me Down' een uptempo nummer.

Meerdere keren uitgesteld

Nadat de band in april 2018 nieuwe muziek aankondigde kregen we al snel een vervolgbericht. In juni datzelfde jaar deelt ABBA een studiofoto en belooft dat de twee tracks in december uitkomen. Maanden lang is het stil tot Björn Ulvaeus in april 2019 reageert op de vertraging. De vertraging komt door problemen met de video voor de nummers. In de video zullen de bandleden als digitale avatars te zien zijn. "Het kost enorm veel tijd om onze gezichten te digitaliseren", vertelt Björn Ulvaeus in een interview met Ekstra Bladet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie