Programma
AVROTROS

Veel grote artiesten en producers komen uit Zweden. Waar komt dat door?

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Veel grote artiesten en producers komen uit Zweden. Waar komt dat door?

Zit er iets in het water dat er zoveel muzikaal talent uit Zweden komt? Bart Arens vraagt het Zweden-kenner Kim Lian van der Meij.

Grote artiesten uit Zweden

ABBA, Avicii, Robyn, Europe, Ace of Base, The Cardigans, Lykke Li… Zweden is het geboorteland van veel popartiesten. Maar ook producers en songwriters voor namen als Britney Spears, Backstreet Boys, Taylor Swift en The Weeknd komen uit het Scandinavische land. Ook aan Arcade van onze eigen Duncan Laurence werkte een Zweedse songwriter mee: Joel Sjöö.

Zweden-kenner Kim Lian van der Meij

Hoe kan het dat er zoveel muzikaal talent uit Zweden komt? Bart Arens vraagt het aan Zwedenkenner en tv-persoonlijkheid Kim Lian van der Meij. Zij is getrouwd met de Zweedse producer Daniel Gibson en woont daar al jaren.

Melodifestivalen

Ook het Songfestival leeft heel erg Zweden. Het begint daar altijd met het Melodifestivalen, waar ze de selectie nomineren voor Eurovisie zelf. “De acts die daar worden gepresenteerd zijn van hoge kwaliteit, en artiesten willen ook graag meedoen omdat het omarmd wordt door alle media”, aldus Kim Lian.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag! in Malmö

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 mei hoor je Aan De Slag! iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur live vanaf het grootste liedjesfestijn ter wereld: het Eurovisie Songfestival in Zweden.

Ster advertentie
Ster advertentie