Programma

Bordspel bezorgt BLØF in 1998 eerste hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Bordspel bezorgt BLØF in 1998 eerste hit

'Liefs Uit Londen' werd de eerste hit voor de Zeeuwse band.

"Van de wereld weet ik niets. Niets dan wat ik hoor en zie. Niets dan wat ik lees." Met die zinnen maakt het grote publiek in 1998 kennis met de Zeeuwse band Bløf.

Stewardess

​Maar waarover gaat die eerste hit van de band nou precies? Nee, niet over een stewardess die vrijwel alleen maar de binnenkant van een vliegtuig ziet. De grondslag van de tekst is ontstaan tijdens de jeugd van Peter Slager. Hij speelde vroeger het bordspel Reis Om De Wereld, waarbij de speler een kaart moet trekken en de kortste route op de wereldkaart moet bepalen.

Prullenbak

Inspiratie voor de tekst had Slager wel, maar het lukte hem niet om er ook muziek bij te componeren. Daardoor belandde het nummer een tijdje op de plank. Toetsenist Bas Kennis kreeg het later wel voor elkaar om 'Liefs Uit Londen' van muziek te voorzien. De band hoorde iets bijzonders in de plaat, maar was aanvankelijk niet van plan om het als single uit te brengen. Coen ter Wolbeek van de platenmaatschappij en manager Frank van der Meijden wisten de band alsnog te overtuigen. Een Nederlandse klassieker was geboren.

Kattebel

"Vandaag uit Praag een kattebel, want er is zoveel te doen". Die kattebel heeft in Liefs uit Londen een dubbele betekenis. In het nummer is er een echte kattebel te horen. Maar dat is niet het enige. Het betekent in dit geval namelijk ook het sturen van een 'kattebel', een korte memo. Nu twintig jaar later staat Bløf voor de vijfde keer op nummer één met Zoutelande.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie