Programma

Live met Lightning Crashes tijdens Woodstock '99

  1. Nieuwschevron right
  2. Live met Lightning Crashes tijdens Woodstock '99

De hoogste notering van Live in de Top 2000: Lightning Crashes. In 1999 speelt de band het nummer live voor duizenden mensen tijdens Woodstock 99 East Stage.

In Rome, New York speelt de band tijdens het festival Woodstock '99. Het festival werd door ruim 400.000 mensen bezocht. Naast Live kan het publiek ook rekenen op live-optredens van onder meer James Brown, Metallica, Elvis Costello en Muse. De Amerikaanse rockband Live speelt op East Stage en speelt elf nummers. Ze eindigen de set met I Alone om vervolgens het publiek nog te trakteren op Lightning Crashes. Een van de hits van het album Throwing Copper uit 1994.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor Barbara

Het nummer wordt niet als single uitgebracht in de Verenigde Staten, maar doordat het nummer veel op de radio te horen is bereikt het nummer toch plek 12 in de Billboard Hot 100 Airplay in 1995. Zanger Ed Kowalczyk laat weten: "Ik schreef Lightning Crashes op een akoestische gitaar in de slaapkamer van mijn broer kort voordat ik het huis van mijn ouders verliet en mijn eerste eigen plek kreeg." De band heeft het nummer opgedragen aan een middelbare schoolvriendin, Barbara Lewis. Ze werd in 1993 doodgereden door een dronken chauffeur.

Ster advertentie
Ster advertentie