Programma

Rammstein verzorgt de soundtrack voor Duits team op Paralympische Spelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Rammstein verzorgt de soundtrack voor Duits team op Paralympische Spelen

Rammstein heeft zich verbonden aan de Duitse afvaardiging voor de Paralympische Spelen. De band zet de atleten in het voetlicht in een aantal clips, begeleid door hun hit Ich Will.

"Choose hard. Never easy", is de boodschap die naar voren komt in de verzameling clips. Rammstein publiceerde de video's, met Ich Will op de soundtrack, op het eigen YouTube-kanaal. De band plaatste acht video's in totaal, waarvan er een op het hele Duitse team gefocust is en de rest op specifieke sporten, waaronder tafeltennis, schermen en wielrennen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een week geleden publiceerde Rammstein al een korte teaser voor het project, waarin de band het Duitse team succes wenst. De Paralympische Spelen, de Olympische Spelen voor sporters met een beperking, vinden van 24 augustus tot en met 5 september plaats in Tokyo.

Ich Will

Rammstein brengt Ich Will in 2001 uit, als single van het derde album Mutter. Dat is de eerste plaat waarmee de Duitsers internationaal groot succes bereiken. Naast Ich Will zijn ook nummers als Sonne, Feuer Frei en Links 2 3 4 op Mutter terug te vinden. Naast de stampende industriële metal staat de band ook bekend om controversiële clips en liveshows, vol seks, geweld en vuurwerk.

Zo is in de oorspronkelijke videoclip van Ich Will te zien hoe de bandleden een gewelddadige bankoverval plegen. Bekijk de clip hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rammstein in de NPO Radio 2 Top 2000

In de afgelopen editie van de NPO Radio 2 Top 2000 heeft Rammstein zes noteringen. Du Hast is op plek 143 de hoogste notering voor de Duitsers.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie