Programma

Hoe John Mayer het publiek betoverde met Gravity

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe John Mayer het publiek betoverde met Gravity

In 2007 treedt John Mayer op in Los Angeles. Hij speelt akoestisch, met zijn band en zelfs met John Mayer Trio.

Ter promotie van zijn derde album Continuum brengt John Mayer op 8 december 2007 een bezoek aan Los Angeles. Het Nokia Theater is de locatie voor de opnames van zijn concertfilm Where The Light Is, dus het moet een spectaculair optreden worden.

Free Fallin'

Mayer deelt het concert op in drie delen: een akoestisch stuk, een deel John Mayer Trio en een stuk met zijn band. De akoestische set laat Mayers zachte kant zien, met nummers als Daughters en Stop This Train. Ook brengt hij een ode aan Tom Petty's Free Fallin'. De live cover van Mayer wordt uiteindelijk een van zijn meest bekende nummers.

John Mayer Trio

Mayers bekende trio met drummer Steve Jordan en bassist Pino Palladino speelt na anderhalf jaar voor het eerst weer live samen voor een blues set. "Het John Mayer Trio is het afscheid van Mayers gewoonlijke pop-rockstijl. In dit gedeelte van het concert geeft Mayer ons zijn beste B.B. King-imitatie", schrijft Alexzandria Windley in Headstuff over het tweede deel van het concert.

Gravity

Hits als Waiting On The World To Change en Slow Dancing In A Burning Room komen voorbij in zijn bandset en ook Gravity mag niet missen. Hij begint Gravity met I've Got Dreams To Remember van Otis Redding en zet het nummer daarna in. Een klassieke John Mayer-solo van drie minuten sluit het nummer af en laat het publiek in extase achter. Ben Boskovich van Esquire beaamt dit: "Mayer is een verdomd goede artiest. Niet overtuigd? Luister hoe hij naar het einde van Gravity toewerkt op zijn live album Where The Light Is, veeg je tranen weg en vertel me dat ik fout zit."

Bekijk Gravity hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Mayer in NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat John Mayer acht keer in de lijst. Zijn hoogste notering is Gravity op 626. Ook de liveversie van Free Fallin' staat in de lijst, op 1010. Benieuwd naar het stijgen en dalen van de nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

​Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie