NPO Radio 2 Top 2000

Rammstein zorgt letterlijk voor vuurwerk bij liveoptreden Du Hast

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rammstein zorgt letterlijk voor vuurwerk bij liveoptreden Du Hast

Du Hast is bij uitstek een van de populairste Duitse nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. In deze liveversie in Parijs zetten de mannen een knallende versie van het nummer neer vol vuur, bliksem en vuurwerk.

Duitse 'tanzmetall'-band Rammstein timmert sinds 1994 gigantisch aan de weg in de wereld van de metalmuziek. De band breekt in 1997 door bij het grote publiek als het hun album Sehnsucht uitbrengt, waar onder andere megahit Du Hast op staat.

Haat of liefde

Du Hast gaat over het huwelijk, en dan met name de geloften die erbij komen kijken. De zin 'Du hast' valt te vertalen naar 'jij hebt', maar ook 'jij haat'. In dit geval valt de tekst op meerdere manieren op te vatten: je hebt me, of je haat me.

In 2012 staat Rammstein in Parijs, waar ze opnames maken voor concertvideo RAMMSTEIN: PARIS, gemaakt door Jonas Åkerlund. Veel fans beschrijven Rammstein-concerten niet als concerten, maar als shows. Deze gedachtegang is niet vreemd, gezien de spectaculaire attributen en verassingen die de band meebrengen op het podium. Ook bij Du Hast in Parijs zijn ze niet te missen. Synthesizer-speler Christian Lorenz staat op een loopband, terwijl er bliksem uit zijn vingers komt, en er hangen gigantische vlammenwerpers boven de mannen. Daarbovenop zorgt Lindemann letterlijk voor vuurwerk op het podium met een gigantisch lichtkogelpistool.

Bekijk het optreden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rammstein in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2023 staat Rammstein 8 keer in de lijst der lijsten. Du Hast staat op plek 114. Hun hoogste notering is Deutschland op plek 109. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie