Programma

Sanne Wallis de Vries over imitatie Beatrix: 'Ik wil het niet meer'

  1. Nieuwschevron right
  2. Sanne Wallis de Vries over imitatie Beatrix: 'Ik wil het niet meer'

In deze aflevering van In De Kop Van praat Aron Elstak met Sanne Wallis de Vries over haar ontmoetingen met Beatrix, het begin van haar carrière en haar strijd voor de cultuursector.

We kennen Sanne Wallis de Vries onder andere van de programma's Kopspijkers en Koefnoen. Een van haar bekendste persiflages was destijds koningin Beatrix. Tegenwoordig persifleert Sanne prinses Beatrix niet meer. "Kopspijkers en Koefnoen bestaan niet meer, ik doe Beatrix niet meer behalve als het in de context van een televisieprogramma kan", laat Sanne weten.

Veel kritiek

Dat de context van een televisieprogramma belangrijk is, weet Sanne inmiddels. Toen prinses Beatrix 70 jaar werd, werd ze gevraagd om voor het programma Pauw en Witteman diverse filmpjes te maken waarin zij Beatrix imiteerde. De cabaretier ontving veel kritiek over de filmpjes en werd zelfs beschuldigd van majesteitsschennis. "Er kwamen heel veel e-mails dat mensen het echt niet vonden kunnen dat ik de koningin belachelijk maakte. Ik begreep het niet, ik had jarenlang Beatrix geïmiteerd", vertelt Sanne. Al snel kwam ze erachter dat de context niet klopte. "Je zat naar een serieuze talkshow te kijken en ineens ging je naar een filmpje waarin het leek alsof je de koningin volslagen belachelijk maakte."

'Hoelang gaat u er nog mee door?'

Sanne heeft prinses Beatrix twee keer ontmoet. De tweede keer sprak Sanne haar in het Historisch Museum in Amsterdam tijdens een opening van een tentoonstelling. "Toen stond ineens de hofdame voor me en die zei: 'De koningin wil je straks even spreken.'" Ze draaide zich om en ineens stond de koningin voor haar neus. "Toen vroeg ze hoelang ik ermee door zou gaan. Ik dacht dat ze bedoelde met theatervoorstellingen maken." De cabaretier kwam er echter pas later op de fiets achter dat ze niet de voorstellingen bedoelde, maar Beatrix' imitatie. "Eigenlijk wilde ik zeggen dat ik het nooit meer wilde doen. Bij Kopspijkers was het goed, maar ik ben er later mee op m'n snufferd gevallen, dus eigenlijk wil ik het niet meer", aldus Sanne.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de podcast gaat het verder over onder meer haar carrière en haar strijd voor de cultuursector. Luister hieronder naar de volledige aflevering:

In de kop van

'In de kop van' is een serie waarin cabaretiers van het Spijkers met Koppen-cabaretteam waaronder Stefano Keizers, Kiki Schippers en Marcel Harteveld in gesprek gaan met hun inspiratiebron uit de cabaretwereld. Diverse cabaretiers zoals Youp van 't Hek, Arjen Lubach, Paul de Leeuw en Tineke Schouten praten uitgebreid over het vak en hun repertoire.

Hoe te beluisteren

Je kunt de 'In de kop van' podcasts vinden in de NPO Radio 2 app of via www.nporadio2.nl/podcasts. Ook kun je in je favoriete Podcast-player zoeken op 'In de kop van', of gebruik onderstaande link:

In de kop van op Spotify

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie