Programma

Zanger Colin H. van Eeckhout over het nieuwe album De Doorn

  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Colin H. van Eeckhout over het nieuwe album De Doorn

Mike Arntz en Anneke van Giersbergen praten met zanger Colin H. van Eeckhout van post-metal band Amenra

Op 27 juni 2021 wordt het nieuwe album De Doorn van de Belgische doom-metalband Amenra uitgebracht. De band is echt veel meer dan alleen maar dat etiket van doom-metal. Ze zijn eigenzinnig, de muziek is intens, de poëzie in de teksten gaan diep en achter het hele concept van zo'n nieuw album zit een gedachte.

Nieuw album

Mike Arntz en Anneke van Giersbergen praten met Colin over het songwriterproces, de dynamiek in de muziek, de inspiratie voor de teksten, dat het hele album nu in het Nederlands is gemaakt en de gedachte achter het artwork. Van het album wordt het nummer 'Voor immer' helemaal gedraaid. Luisteraar Martijn van Heumen wil graag de concertknaller van Dank Jones 'Mountain' horen en vertelt hoe hij deze recht toe recht aan rock heeft ontdekt. Eddy Smeenk heeft een vraag aan Anneke; gaat ze ooit het project The Gentle Storm weer oppakken?

Verder hoor je in deze aflevering muziek van onder andere Insomnium, Rotting Christ en Death Angel.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast:

#11 - Diepe zielenroerselen van Colin H. van Eeckhout (Amenra) (S03) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie