Programma

Zo ontstond 'Music' van John Miles

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo ontstond 'Music' van John Miles

John Miles scoort in 1976 een grote hit met 'Music'. Dit is hoe zijn doorbraaksingle is ontstaan!

Goede basis voor verschillende singles

"Music was my first love and it will be my last/the music of tomorrow, the music of the past." De tekst zegt het eigenlijk al: het nummer is een ode aan de muziek in het algemeen. Bob Marshall zou willen dat hij het geschreven had. Hij is in de jaren 70 namelijk de vaste schrijfpartner van Miles, maar juist in deze track heeft hij geen aandeel gehad. John Miles is in Leeds als hij zich verveelt en in slechts een half uur de tekst van 'Music' uit zijn mouw schudt. De zanger denkt dan een goede basis te hebben voor verschillende singles, maar later komt hij tot de conclusie dat het allemaal te goed in elkaar past om niet als één track uit te brengen. Het is maar goed dat Miles uiteindelijk deze keuze maakt, want anders zouden we 'Music' nooit hebben gekend!

Alan Parsons als producer

John Miles werkt voor het nummer, net als bij de rest van zijn album, samen met producer Alan Parsons. In een interview met Progressive World vertelt Parsons hoe te gek hij de track vindt: "'Music' is een mijlpaal in de geschiedenis van de populaire muziek. John Miles is één van mijn favoriete zangers en het is dan ook een eer dat ik een stempel heb kunnen drukken op zijn geweldige muziek." Ondanks het succes dat het nummer heeft opgeleverd, blijft Parsons bescheiden. "Je moet niet alleen mij alle credits geven."

Quote

'Music' is een mijlpaal in de geschiedenis van de populaire muziek

Producer Alan Parsons

Vanaf begin in Top 2000

'Music' staat sinds de Top 2000 bestaat elk jaar in de lijst. In 1999 staat het nummer zelfs op #19! Vanaf dan gaat het nummer afwisselend omhoog en omlaag, maar de single scoort altijd een hoge positie binnen de tweehonderd hoogste platen. In de Top 2000 van 2017 vinden we 'Music' op #187.

Beluister hieronder 'Music' van John Miles:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie