Programma

The Flaming Lips houden eerste 'Space Bubble'-concert in Oklahoma

  1. Nieuwschevron right
  2. The Flaming Lips houden eerste 'Space Bubble'-concert in Oklahoma

De Amerikaanse band The Flaming Lips heeft een coronaproof concert gegeven compleet in plastic bubbels.

Na maanden testen was het dan eindelijk zover: de fans konden genieten van een liveshow vanuit honderd plastic bubbels. Niet alleen het publiek moest in de bubbels stappen, maar de bandleden zelf ook.

Veiliger dan naar een supermarkt gaan

Frontman Wayne Coyne sprak vorige maand over de shows in een interview met Consequence of Sound: "Ik heb het gevoel dat onze concerten, de manier waarop we het doen, veiliger zijn dan naar de supermarkt gaan. Je gaat naar de supermarkt en sommige mensen hebben mondkapjes op, maar sommige mensen doen gewoon alsof er niets aan de hand is. Daar kun je niets aan doen." Het was voor de band nog wel een logistieke uitdaging. "Ik denk dat we in het begin gefocust waren op: 'Hoe krijgen we de mensen veilig in de bubbel? En zorgen we dat het ook leuk is?" Dit concert is nog maar het begin, want de Amerikaanse band heeft daarna nog een keer 'bubbleproof' opgetreden in dezelfde concertzaal.

Bekijk de beelden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thuis in een bubbel

Het is niet de eerste keer dat de mannen van The Flaming Lips een plastic bubbel zijn ingestapt. Zelfs vóór de pandemie was de frontman van de band, Wayne Coyne, vaak te vinden in een gigantische bubbel. Hij is zelfs getrouwd in zo'n grote ballon. In juni 2020 heeft de band het idee ook alvast getest tijdens een optreden in The Late Show met Stephen Colbert.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie