Programma

Het verhaal achter 'Don't Know Why' van Norah Jones

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Don't Know Why' van Norah Jones

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt Norah Jones je het verhaal achter het nummer 'Don't Know Why'!

New York

Al snel in de docu blijkt dat songwriter Jesse Harris de man is die het nummer geschreven heeft. Norah Jones vertelt: "Ik ging naar New York om jazzmuziek te maken, maar toen ik begon met schrijven was ik de draad helemaal kwijt. Ik ben samen met Jesse en Lee Alexandra een bandje gestart. We speelden nummers van Jesse en schreven zelf een paar tracks."

Demo wordt single

'Don't Know Why' begint volgens Jones allemaal met een simpele opname: "We maakten wat demo's en dit was een nummer dat Jesse dat jaar had geschreven. We besloten het gewoon te proberen. Het was de eerste keer dat we iets opnamen en we deden het in één take." Jones wil de track in eerste instantie niet op het album zetten: "Jesse had zoveel andere nummers die ik mooier vond, maar deze versie van 'Don't Know Why' was zo goed dat iedereen vond dat 'ie op het album moest."

Quote

Als iedereen het mooi vindt. Waarom zou je het dan te perfect willen maken?

Norah Jones

Gemaakt en niet spontaan

Jones vertelt in de docu dat je als muzikant af en toe niet té kritisch moet zijn: "Als iedereen het mooi vindt. Waarom zou je het dan te perfect willen maken?" Volgens de zangeres is dat de reden dat veel popmuziek vandaag de dag gemaakt en niet spontaan klinkt: "Als er nu iets wordt opgenomen, wordt alles geperfectioneerd met autotune. Ik vind juist echte live-takes heel erg mooi. Dat klinkt altijd beter, ook al is het niet perfect. Het klinkt eerlijker."

​Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over 'Don't Know Why' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie