Programma

De Jeugd van Tegenwoordig verovert Lowlands in 2011 met Sterrenstof

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Jeugd van Tegenwoordig verovert Lowlands in 2011 met Sterrenstof

Lowlands is bekend terrein voor De Jeugd van Tegenwoordig. De hiphopformatie staat in 2011 voor het eerst in de Alpha, waar ze met Sterrenstof voor een gigantisch feest zorgen.

Op de eerste dag van Lowlands 2011 is het de derde keer voor De Jeugd van Tegenwoordig dat ze een feestje bouwen op het festival. Het Lowlandsverhaal begon in 2005, toen de groep - vrijwel uit het niets - een enorme hit scoorde met Watskeburt?!. In 2011 staan ze met hun nieuwe album De Lachende Derde, heel toepasselijk, voor de derde keer op het festival. De Jeugd mag dan aantreden in de Alpha, de grootste tent van het festival.

Als er een groep is die weet hoe je het publiek op moet hypen, dan is het wel De Jeugd. Ze weten het hele optreden de menigte mee te krijgen in hun energie. "Dat kan harder!", roept Willie Wartaal wanneer de mensen ze toejuichen. Ze hebben net een Spaans feestje gehouden met Get Spanish, en met het aanstekelijke Sterrenstof gaat de tent massaal om.

Een rommeltje

Het populaire nummer van De Jeugd is op dat moment een jaar oud, maar waar het over gaat blijft onduidelijk. Freddy Tratlehner (Vjeze Fur) noemt het nummer een beetje een rommeltje in een interview met 3FM. "Ollie (Willie Wartaal) had iets heel persoonlijks, Pepijn (Faberyayo) had iets over billen, ik had deels iets over billen, maar ik wilde ook wat dieper gaan, dus ik dacht ik moet wat zeggen over die billen. Ik wilde iets over oneindigheid in een bil schrijven. Dat die billen voor eeuwig in de sterren staan, zoiets."

Ondanks dat niemand precies weet waar het nummer echt over gaat, zingt iedereen uit volle borst mee. Zodra Vjeze Fur, Faberyayo of Willie Wartaal de microfoon richt op het publiek, klinken luid en duidelijk de woorden van Sterrenstof.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Koninklijke 500

De Koninklijke 500 wordt uitgezonden op NPO Radio 2 van:

Maandag 25 april t/m donderdag 28 april van 9.00 tot 16.00 uur
Vrijdag 29 april van 6.00 tot 20.00 uur

De lijst wordt op maandag 25 april bekendgemaakt, maar de top 10 houden we nog even geheim..

Ster advertentie
Ster advertentie