Programma

Super Stream Me be

  1. Nieuwschevron right
  2. Super Stream Me be

Precies vijftien dagen geleden begonnen Tim den Besten en Nicolaas Veul aan het experiment Super Stream Me. Vanmorgen besloten ze eertijds te stoppen.

Voortijdig gestopt

Het experiment moest eigenlijk achttien dagen duren, maar Tim en Nicolaas trekken de stekker er al op de vijftiende dag uit. Wouter van der Goes spreekt een emotionele Nicolaas. "We zijn allebei heel moe. Gisteren heeft Tim in een woedebui de camera weggedaan en zijn privacy opgezocht. De afspraak die we hebben gemaakt is dat als één van ons stopt met filmen, het experiment ook voorbij is."

Jezelf zijn

Volgens Nicolaas is het heel vermoeiend om de hele dag te weten dat er mensen naar je kijken. "Alles wordt anders en je gaat je ook anders gedragen. Het zuigt je zo erg leeg." Jezelf blijven lijkt heel moeilijk als je weet dat er constant mensen naar je kijken. "Het gaat er niet om of je jezelf kan zijn met die camera om je heen, maar meer over wie wordt je, want wat is eigenlijk jezelf zijn."

Privacy

Met het experiment wilden Nicolaas en Tim duidelijk maken hoe belangrijk privacy voor een mens is. "Het is heel moeilijk om het diepste van jezelf weer te geven, omdat alles zo privé is en dat terwijl we tegelijkertijd leven in een wereld waar alles openbaar moet. We creëren een wereld die heel mooi lijkt, maar waarin we onszelf steeds minder laten zien."

Beluister het fragment terug voor de volledige reactie van Nicolaas bij Wout2Day:

Nieuwslezer Matijn is fan

In die vijftien dagen hebben Nicolaas en Tim veel fans gekregen. De allergrootste fan was misschien wel NPO Radio 2-nieuwslezer Matijn Nijhuis. Dagelijks hield hij zijn volgers via Twitter op de hoogte van wat er precies gebeurde op de stream. Matijn schreef er zelfs een blog over en ontmoette de jongens ook.

De stream was twee weken lang een toegevoegde waarde aan zijn leven. "Ik heb allerlei dingen samen met ze meegemaakt. Ik weet hoe ze kijken als ze nadenken of poepen. Heel triviale dingen, die je anders alleen weet van vrienden met wie je al heel lang omgaat”.

Begin van experiment

Voor het razendpopulaire project filmden de jongens zichzelf 24 uur per dag en konden kijkers live zien wat ze de hele dag deden en zich bevonden. Toen ze net begonnen, op 26 augustus, werden Nicolaas en Tim ook al gebeld door Wouter:

Vanaf 4 november wordt de vierdelige serie over Super Stream Me uitgezonden op NPO3.

Ster advertentie
Ster advertentie