Programma

Emmely eert Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins: 'Voor ons ben je van altijd'

  1. Nieuwschevron right
  2. Emmely eert Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins: 'Voor ons ben je van altijd'

In het Gouden Trommelvlies zet Emmely de Wilt de schijnwerpers op de grootste drummers ter wereld. Vanwege het plotselinge overlijden van Taylor Hawkins een eerbetoon aan hem in de show.


Vannacht is drummer Taylor Hawkins op 50-jarige leeftijd overleden. "Het is ongelooflijk triest", vertelt Emmely. In Het Gouden Trommelvlies daarom vandaag een eerbetoon aan de drummer. Hij groeide op in Californië met muziek van The Beatles en Bee Gees. Het leven van de jonge Taylor staat echt helemaal op z'n kop na een concert van Queen. "Hij wilde niks liever dan in zo'n enorme rockband spelen en Roger Taylor zijn", vertelt Emmely.

Doorbraak

De echte doorbraak voor Hawkins komt in de jaren 90 wanneer hij door Alanis Morissette wordt gevraagd om mee te gaan op haar tour. Hij speelt onder meer samen met haar live tijdens Pinkpop in 1996. Slechts een jaar later hoort hij op de radio dat de drummer van Foo Fighters is gestopt en dat ze op zoek zijn naar een vervanger. Hawkins pakt zijn kans en komt via via aan het nummer van Grohl. "Hij belde hem op met de vraag of hij niet een leuke aanwinst kan zijn in de band", vertelt Emmely. Ze besluiten een paar keer met elkaar te jammen en Taylor maakt gelijk indruk. "Hij en Dave kregen al heel snel een onverwoestbare vriendschap."

Onuitputtelijke energie

"Taylor stond bekend om zijn onuitputtelijke energie", legt Emmely uit. "Hij zong, speelde gitaar en hij speelde met gemak allerlei ingewikkelde jazz fills."

Luister hieronder naar het hele fragment:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie