Programma

Kamerlid Dilan Yesilgoz over werken in de Tweede Kamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Kamerlid Dilan Yesilgoz over werken in de Tweede Kamer

Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap.

In de vierde aflevering bespreken Wouter en Lars het vrijhandelsverdrag CETA tussen de EU en Canada. Misschien wel het meest besproken onderwerp van deze week. Je zou zeggen: zo’n verdrag komt zonder problemen door de Tweede Kamer, maar dit is niet het geval. Lars legt in Jip en Janneke-taal uit wat dit verdrag nou precies inhoudt. En waarom blijft het steken, of juist helemaal niet?

Brabant

Een ander onderwerp deze week was de formate in Brabant. Deze podcast gaat normaal gesproken niet over lokale politiek, maar deze formatie werkt wel héél erg door in Den Haag… In het kort: de coalitie in Brabant is gevallen en waarschijnlijk gaan de partijen nu een coalitie vormen met Forum voor Democratie. Dit valt slecht bij een aantal landelijke politici, die geen voorstander zijn van samenwerking met FvD. Maar waarom spreken zij zich hier zo fel tegen uit? Lars vertelt!

Dilan Yesilgoz over Dolly Parton

Deze week gaat Wouter op werkbezoek bij Dilan Yesilgoz. Ze hebben het over haar afgelopen 3 jaar in de Tweede Kamer, die naar eigen zeggen ‘gaaf’ en ‘alles-overheersend’ zijn. En over een foutje maken als Kamerlid, want wat gebeurt er dan? Verder hebben Wouter en Dilan het over haar muzieksmaak, zo blijkt ze een enorme Dolly Parton-fan te zijn en zingt ze dit lied soms wel 8x per dag luidkeels mee in de auto. Dit en meer in een nieuwe aflevering van De Derde Kamer:

#4 - DE DERDE KAMER met Dilan Yesilgoz, CETA-verdrag en Formatie Brabant (S02) - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie