Naar homepage
Programma

Theater van het Sentiment

  1. Nieuwschevron right
  2. Theater van het Sentiment

Cobus Bosscha gaat terug naar een roerige herfst in 1983...

Hedenavond gaat het Theater van het Sentiment terug naar 15 november 1983, toen een dinsdag.

Vuilnis

In de herfst van ons Kroonjaar wordt ons land verlamd door ambtenarenstakingen. De post wordt niet meer bezorgd, het vuilnis niet opgehaald en het openbaar vervoer rijdt op verschillende plekken niet. De pijn zit hem in de 3,5% die het kabinet wil korten op de ambtenarensalarissen.

Hans Pont, rechterhand van de inmiddels overleden AbvaKabo-voorman Jaap van der Scheur praat met Cobus over de tijd dat Nederland plat lag.

Heineken

Tevens te gast is Rob Mangelmans uit Amsterdam. De melkman blijkt, vijf dagen na de verdwijning van biermagnaat Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer een belangrijke getuige. Op de avond van de ontvoering krijgt hij het bij Heineken voor de deur aan de stok met één van de kidnappers over hun fout geparkeerde auto. Cobus praat met Mangelmans.

Brand

Verder praat Cobus Bosscha met pantomimespeler Rob van Reijn, die afgelopen nacht ontsnapte aan een brand in zijn woning met theater in Amsterdam. De brand heeft grote schade aangericht. De brandweer redde het leven van Rob van Reijn en zijn vrouw.


Theater van het Sentiment
Presentatie: Cobus Bosscha
20:00 - 23:00

>> Theater van het Sentiment

Foto: Wikimedia Commons - National archives

Gepost door: Emma

Ster advertentie
Ster advertentie