Programma
BNNVARA

Lotte van Eijk deelt de nodige sparkles: 'Iedereen is meiden. Meiden is een lifestyle'

foto: Naomie Laan
  1. Nieuwschevron right
  2. Lotte van Eijk deelt de nodige sparkles: 'Iedereen is meiden. Meiden is een lifestyle'

Meidennnn, tijd voor een bak positieve energie. Want iedereen heeft wel eens een ontzettende rotdag. En wat doe je dan? Precies. Dan luister je naar influencer, ontwerper én positiviteitsgoeroe Lotte van Eijk. In Spijkers met Koppen deelt ze de nodige sparkles.

De vibe zit er goed in bij Spijkers met Koppen, concludeert Lotte van Eijk direct. "Ik zag Willemijn dansen, ik zag jou gaan. Dat is goed", zegt Lotte tegen Dolf. We doen eigenlijk allemaal maar wat, en er gebeurt ook veel ellende in de wereld. "Positiviteit en warmte verspreiden, en mensen vertellen dat ze gelukkig mogen zijn, dat werkt aanstekelijk."

Lotte is o.a. bekend van haar 'meidennnn' filmpjes op Instagram, waarin ze praat over onzekerheid, je soms even kut voelen en zelfliefde. "Meiden is een lifestyle. Iedereen is meiden." Om mensen te laten zien dat je jezelf mag zijn en zelf mag weten hoe je je leven leidt, is Lotte begonnen met video's plaatsen. "Als iemand die haar hele leven dik is, heb je te maken met veel vooroordelen. Mensen zeggen dat je lui bent, dat je geen motivatie hebt, maar ik kan alles wat ik wil."

Lotte geeft Dolf en Willemijn advies

Met haar podcast 'Lotte's Hotline' wil Lotte mensen een positieve boost geven om de week mee te beginnen. "Je moet dik zijn, dunner zijn, rijker zijn, het is allemaal aangepraat en die stem wil ik even sussen." Ook Dolf en Willemijn kunnen wel wat Rotterdamse nuchterheid gebruiken. Zo hoort Willemijn het stemmetje van haar familie in haar hoofd dat zegt dat ze altijd haar best moet doen, meer moet lezen. Daar heeft Lotte een duidelijke boodschap voor: "Doe effe rustig. Word je hierdoor ontspannen? Nee. Ze kunnen zeggen, wat doe je het goed wijffie. Je moet je muil houden, anders had ze hier niet gezeten."

Dolf is een enthousiaste jongen, zegt vaak ja, heeft een overvolle agenda en wil mensen niet teleurstellen. Ook daar heeft Lotte een duidelijk advies voor. "Je moet beginnen met jezelf niet teleurstellen. Op een gegeven moment is je vuurtje uit, dan kun je niet meer. Vind je cola zonder prik te zuipen? Als je straks geen prik meer hebt, pleuren ze je weg en zit je hier niet meer. Hou die prik erin."

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie