Programma
AVROTROS

Volgens Barry Hay is Danny Vera “beggin’ for trouble"

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Volgens Barry Hay is Danny Vera “beggin’ for trouble"

Danny Vera is Prominent bij Annemiekes A-Lunch om het te hebben over zijn nieuwe single, album én tour!

Na een periode waarin Danny Vera even goed de tijd heeft genomen voor zijn gezin, is hij nu weer helemaal terug met nieuwe muziek en een tour. Danny’s nieuwe single Like It Always Was (de NPO Radio 2 TopSong van afgelopen week) is net als de rest van zijn aankomende album DNA in één keer opgenomen, zonder aanpassingen, zo vertelt hij bij Annemieke. Like It Always Was is de eerste single van DNA, dat op 13 oktober verschijnt.

Quote

“What you see is what you get, zoals hoe het vroeger ging. Dat vond ik wel leuk om te doen, weer eens wat anders.”

Danny Vera over het opnameproces van DNA

Crew in de vlekken

Afgelopen vrijdag gingen de kaarten in de verkoop voor Danny Vera’s Beggin’ For Trouble Tour, waarbij hij drie shows geeft vanaf een podium middenin de zaal, in TivoliVredenburg, De Oosterpoort en 013. “Dat leek mij heel erg leuk, maar m’n crew schoot gelijk in de vlekken,” zegt Danny tijdens Annemiekes A-Lunch. “Het is niet het meest handige om te doen.”

Beggin' for trouble

Danny zat onlangs met Barry Hay in het vliegtuig vanuit Curaçao en vertelde hem over zijn plannen om in het midden van een zaal te staan, wat technisch erg moeilijk is. Barry reageerde hierop met “You’re beggin’ for trouble”, en zo kwam Danny aan de naam van een nieuw liedje en de tour. Of het allemaal goedkomt? “Eind december weten we meer”, aldus een lachende Danny. Ook tijdens de Ziggo Dome show van oktober gaan hij en zijn band het alvast even uittesten. “Je kan m’n drummer over z’n been aaien. Dan moet dat gewoon hartstikke leuk zijn.”

Like It Always Was live op Concert at SEA

Tijdens Concert at SEA speelde Danny Vera Like It Always Was live bovenop de vuurtoren op de Brouwersdam. Die video is hieronder terug te kijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie