Festival

Danny Vera speelt Like It Always Was op de vuurtoren van Concert at SEA

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera speelt Like It Always Was op de vuurtoren van Concert at SEA

Deze week verscheen Like It Always Was, de eerste single van Danny Vera's aankomende album DNA. Op Concert at SEA speelde de songwriter het nummer live op een bijzondere plek: bovenop de vuurtoren.

Danny Vera gaf op de tweede dag van Concert at SEA een optreden op het hoofdpodium, waar hij zijn intieme akoestische tracks afwisselde met stevige blues- en rockabillytracks.

In de studio van NPO Radio 2 op het festivalterrein blikte Danny terug op de show, én op het intieme optreden dat hij gaf op de vuurtoren op het Concert at SEA-terrein, waar hij zijn nieuwe single Like It Always Was speelde.

'Gemaakt van een paar steigerpijpjes'

"Dan vragen jullie of we een liedje willen spelen", vertelt Danny over de sessie bij Wouter van der Goes en Frank van 't Hof. "Tuurlijk, dan ga ik de nieuwe single doen, hartstikke leuk. Maar dan komt iemand op het idee, op een of andere manier hoorde ik dat gisteravond pas, om dat op een vuurtoren te doen."

"Daar zou ik in principe niets op tegen hebben", vervolgt Danny. "Mits ie gewoon van steen is en er al honderd jaar staat. Maar dit grafding is gemaakt van een paar steigerpijpjes." Ondanks zijn zenuwen, en een gitarist die steeds groener werd, weet de zanger een prachtige versie van Like It Always Was te spelen op de vuurtoren. Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roller Coaster

Naast het intieme optreden op de vuurtoren, speelde Danny op vrijdagmiddag ook op het hoofdpodium van Concert at SEA, waar hij een gigantisch publiek voor zich had.

Bovendien keek er vanuit de coulissen een speciale toeschouwer mee: het dochtertje van Danny. "Ik brak bijna bij Roller Coaster", vertelt hij over de show. "Normaal zing ik hem gewoon op festivals en dan is er niets aan de hand, maar nu keek ik naar links en zag ik die kleine staan."

Bekijk het volledige interview met Danny Vera hieronder:

Video niet beschikbaar

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 22 t/m 24 juni vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtspagina met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie