Artiest

Danny Vera

  1. Artiestenchevron right
  2. Danny Vera
Nederlandse singer/songwriter die begin 2003 debuteert met zijn single 'My Confession'.

Tienerjaren


Danny Vera begint als tiener met gitaarspelen "Ik speelde nauwelijks gitaar maar kocht daar een dure Gretsch, die hadden George Harrison en Brian Setzer immers ook. Toen moest ik natuurlijk wel gaan leren spelen." Vera begon nummers te schrijven en op te treden, eerst met zijn rockabilly-bands, later solo. "Het klikte gelijk met het publiek, heerlijk vond ik dat. Op m'n achttiende wist ik al dat ik als artiest m'n brood wilde verdienen."

Country

De singer-songwriter wordt in 2002 getekend door Universals A&R manager Niels Aalberts. Aalberts heeft zijn sporen al verdiend met o.a. Brainpower en abel. Van de singe-/songwriter mag je zijn muziek country noemen, daar heeft Danny als liefhebber van het genre geen moeite mee, maar de lading dekken doet het volgens hem niet. Zijn palet omvat ook rockabilly en eigentijdse MOR. Danny Vera: "Sommigen zullen mijn muziek wel commercieel vinden, maar ik heb er helemaal geen moeite mee om muziek te maken voor een breed publiek Bovendien, wat is commercieel als je in het jaar 2002 nog met een vetkuif rondloopt?"

My Confession

Begin 2003 verschijnt de eerste single 'My Confession'. Het is de voorloper van het debuutalbum For The Light Of Your Eyes. Het wordt in 2002 opgenomen in Studio Zeezicht onder leiding van producer Rob van Donselaar (o.a. Rowwen Heze en Skik). De titeltrack heeft een speciale betekenis voor Vera: "Het gaat over mijn moeder die onlangs overleed. Zij was méér dan een moeder; zij was mijn manager, een inspiratiebron en ook een vriendin." Niet alle songs hebben zo'n zware lading als 'For The Light In Your Eyes'. Zo gaat het uptempo 'Sick Of It All' over de verkeersergernis in zijn woonplaats. Opvallend is de Kiss-cover 'I Was Made For Lovin' You'.

Reclame

In 2009 wordt zijn 'Headin'For The City' een hitje, wanneer het gebruikt wordt in een reclame voor een frisdrankmerk. Danny Vera vormt al een aantal jaren de vaste muzikale begeleiding van het programma Voetbal International en VI Oranje (RTL). In 2011 schrijft hij voor de Tour De France spin-off show Tour Du Jour het nummer 'Tomorrow Will Be Mine'.

Zweden

Danny Vera brengt zijn nieuwe single 'Find Me' uit in april 2012. Het nummer is opgenomen en geproduceerd in Zweden, door het Macho Psycho productieteam. Deze heren werkten al eerder met Pink, Justin Timberlake, Sting, Kelly Rowland en Ilse deLange.