Programma

Krezip-bassist Joost van Haaren over Guild of Stags en hun album Ode to the Emperor

  1. Nieuwschevron right
  2. Krezip-bassist Joost van Haaren over Guild of Stags en hun album Ode to the Emperor

In een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast praten Mike en Anneke onder meer met bassist Joost van Haaren

In 2013 lag Krezip op haar derrière en besloten de drie mannen in de band; bassist Joost van Haaren, gitarist Jan Peter Hoekstra en drummer Bram van den Berg datgene te doen wat ze met zijn drieën tijdens de soundcheck van Krezip altijd al deden: muziek maken in de geest van Led Zeppelin, The Who en Queen.

Jamsessie in een strandtent

Toen tijdens een jamsessie in een strandtent in Bloemendaal zanger Michael Devlin spontaan de microfoon pakte en een geweldige strot bleek te hebben was de band compleet. Het eerste en enige album wat ze hebben uitgebracht, Ode To The Emperor, kwam in 2013 uit. Hoe is het nu met de band? Komt er ooit nog iets nieuws? Van het album Ode to the Emperor wordt de favoriete track van Joost gedraaid 'Too Long'.

Operation Mindcrime

In de rubriek albumbeleving zetten we samen met luisteraar Twan Lensen het album Operation Mindcrime van Queensrÿche in de spotlights. Uitgebreid praten Mike en Anneke met Twan over deze klassieker met een hoofdletter K en laten er diverse fragmenten van horen. Van het album wordt 'Suite Sister Mary' helemaal gedraaid.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Thin Lizzy, Suffering Hour en het Franse muziekproject Alcest:

#10 - Nieuwe albums, vergeten bands en een Klassieker. (S03) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Luister hieronder of in je favoriete podcast app naar de eerste aflevering van De Keiharde Podcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Foto omslag: Brian Krijgsman

Ster advertentie
Ster advertentie