Programma

O'G3NE naar Songfestival met powerballad 'Lights And Shadows'

  1. Nieuwschevron right
  2. O'G3NE naar Songfestival met powerballad 'Lights And Shadows'

Het is nog een dagje wachten voordat O'G3NE zijn songfestivalinzending presenteert, al weten we nu al dat het liedje een powerballad is met de titel 'Lights And Shadows'.

Opbouwende powerballad

Het nummer van Lisa, Amy en Shelley is geschreven door hun vader, die ook hun hit 'Magic' uit 2015 schreef. Volgens het Algemeen Dagblad wordt het een 'opbouwende powerballad'. Hoe het liedje precies gaat klinken, is vrijdagochtend te horen in het NPO Radio 2-programma Aan De Slag!, waar het liedje officieel in première gaat. De dames van O'G3NE presenteren het liedje dan ook voor de landelijke pers.

Meerstemmigheid vereist

Eerder lieten de meiden op NPO Radio 2 al weten dat ze waarschijnlijk met een meerstemmige ballad naar het Songfestival zouden gaan. "De beste manier om op te vallen is door jezelf te zijn", zo vertelde Lisa. "Je wilt niet als gekke Eppie het Songfestival winnen. Wij willen dat op een mooie, classy manier doen." O'G3NE liet weten dat meerstemmigheid daarbij sowieso een vereiste is.

Tweede voorronde

De Nederlandse meidengroep heeft zich voor de tweede voorronde van het Songfestival geplaatst: in de eerste helft, vóór de pauze. Het is statistisch gezien moeilijker om door te dringen tot de finale wanneer een liedje vroeg in een halve finale te horen is. De kans op winst in de finale is wél groter wanneer je je kwalificeert in de tweede halve finale. Vier van de vijf laatste winnaars kwamen voort uit de tweede halve finale.

62e editie

​De 62e editie van het Eurovisie Songfestival wordt in mei gehouden in Oekraïne, na de winst van Jamala vorig jaar met het omstreden lied '1944'. Nederland eindigde dit jaar op de elfde plek met Douwe Bobs 'Slow Down'. De meiden van O'G3NE kondigde afgelopen najaar hun deelname aan in het NPO Radio 2-programma Muziekcafé, nadat de naam van de groep al enige tijd rondgonzde in het geruchtencircuit.

Ster advertentie
Ster advertentie