Programma

Eerste twee singles nieuwe Coldplay album uitgebracht

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste twee singles nieuwe Coldplay album uitgebracht

Coldplay heeft niet één, maar twee nieuwe nummers van hun aankomende album uitgebracht!

Eerder deze week bevestigt Coldplay dat hun nieuwste album Everyday Life op 22 november uitkomt. Het album bestaat uit twee delen Sunrise en Sunset. De nieuwste singles staan allebei op een andere plaat, namelijk 'Arabesque' op Sunrise en 'Orphans' op Sunset.

De deur uit met negativiteit

Vijf jaar na hun laatste plaat A Head Full Of Dreams is het dan eindelijk tijd voor een nieuw album. Tijdens een interview met BBC Radio 1 vertelt voorman Chris Martin alles over zijn inspiratie voor de plaat en de nieuwe singles. "Ons album is een reactie op de negativiteit die overal heerst. Er zijn heel veel problemen, maar er is ook zoveel positiviteit en zoveel goede dingen in het leven."

"Eén deel van de nummers gaat over dingen in mijn persoonlijke leven. Een ander deel ervan gaat over het inleven in wat andere mensen meemaken", vervolgt Martin. "Iets wat mensen misschien kan helpen om zich beter te voelen, is door zichzelf in de schoenen van anderen te plaatsen. In plaats van iemand van veraf te beoordelen, kun je je ook afvragen hoe het is om hen te zijn."

Bijzondere samenwerking

'Arabesque' zat al sinds 2008 in het hoofd van Chris Martin. Met hulp van Stromae is het nummer uiteindelijk ook echt een nummer geworden. Chris Martin is groot fan van de Belgische artiest en noemt in het interview dat Racine Carrée van Stromae een grote invloed heeft gehad op het nieuwe album. "We zijn bevriend geraakt", zegt Chris Martin. "Toen we aan onze nieuwe plaat werkten, vroeg ik of hij wilde meezingen. En hij zei oké. Gewoon, oké."

Luister nu!

Luister nu de twee nieuwe Coldplay singles 'Orphans' en 'Arabesque'.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie