Programma

Adele ontroerde James Bond-acteur Daniel Craig met 'Skyfall'

  1. Nieuwschevron right
  2. Adele ontroerde James Bond-acteur Daniel Craig met 'Skyfall'

Adele won tijdens de nacht van de Oscars 2013 een prijs voor 'Skyfall', maar ze ontroerde Daniel Craig ook nog eens met een adembenemend live-optreden van het nummer.

Daniel Craig hield het niet droog

Adele was niet gelijk enthousiast om de titelsong van James Bond's Skyfall te maken: "Ik was in het begin heel erg aan het twijfelen of ik wel mee wilde werken", vertelt ze tegen The Guardian. "Er staat een hoop druk achter als het op een Bond-nummer aankomt. Maar ik werd verliefd op het script en mijn producer Paul had veel goede ideeën voor het nummer".

Het duurde uiteindelijk in totaal achttien maanden om het nummer te maken, terwijl de eerste versie al in tien minuten geschreven was. Toen Bond-acteur Daniel Craig de allereerste demo van het nummer hoorde, moest hij een traantje laten. "Ik moest huilen", vertelt Craig aan Yahoo Movies. "Toen het nummer begon en helemaal toen zij ging zingen, wist ik dat het precies bij de film paste."

00:07

In 2012 kreeg Adele de eer om het nummer in te zingen voor de Bond-film. Het nummer werd 5 oktober 2012 uitgebracht om stipt 00:07, als referentie naar Agent 007. De explosieve ballad groeide al snel uit tot de meest succesvolle James Bond titelsong ooit. Zes weken lang stond Adele op nummer één in de Nederlandse Top 40 met 'Skyfall'. Ook in Amerika was het nummer een groot succes en hij won een hoop prijzen, waaronder Adele haar eerste Oscar. Met moeite weet ze haar tranen te bedwingen om een hele lijst aan mensen te bedanken. Bekijk hier het betoverende optreden inclusief orkest:

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x35lwkj" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>

Dreamteam

Bronnen melden dat Daniel Craig opnieuw contact heeft gezocht met Adele voor de aankomende James Bond-film Bond-25. De zangeres heeft hier nog niet op gereageerd. Adele is niet de enige artiest die is gevraagd voor de titelsong. Ook Sam Smith en Dua Lipa zijn aan bod gekomen.

Top 2000

Adele staat met 'Skyfall' staat op plek 184 in de Top 2000.

Omslagfoto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie