Programma

Sam Smith komt met nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Sam Smith komt met nieuw album

In een interview tijdens de Zach Sang Show bevestigt Sam Smith dat een nieuw album in de maak is. In 2020 is het album voor iedereen te beluisteren volgens de Britse zanger.

Zijn laatste album The Thrill Of It All dateert uit 2017. Hij scoort hiermee een top 5-hit in de Nederlandse Top 40 met 'Too Good at Goodbyes'.

Minder ballads, meer pop

Sam Smith staat bekend om zijn rustgevende soul ballads, maar de laatste tijd experimenteert de zanger steeds meer met up-tempo popnummers. Het geluid van zijn laatste twee singles 'Dancing With A Stranger' en 'How Do You Sleep?' zet hij door op zijn volgende album. "Ik heb onlangs een kant van mezelf laten zien die ik normaal voor mezelf, mijn familie en vrienden houd", vertelt Sam Smith tijdens het interview. "Toen ik iedereen deze kant van mezelf liet zien, vond iedereen het geweldig. Dat heeft mij er eigenlijk toe bewogen om te doen wat ik altijd al wilde doen, maar waar ik te bang voor was. En dat is popmuziek maken."

Het einde van een relatie

Hetgeen dat Sam Smith inspireert tijdens het schrijven van nieuwe muziek is het eindigen van zijn allereerste relatie. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik een zwaar jaar achter de rug heb. Ik vond het afgelopen jaar soms erg uitdagend. Mijn relatie viel uiteen en dat helpt jammer genoeg vaak bij het schrijven. Ik heb nog zoveel om over te praten." Het maken van dansbare nummers helpt hem om zich weer blij te voelen.

Er is nog geen releasedatum bekend voor het album. Hopelijk voor onze radio-dj One'sy slaat Smith Nederland niet over tijdens een tournee voor zijn aankomende album. Als groot fan was ze uiteraard bij zijn Ziggo Dome concert in 2018 en schreef ze een verslag.

Top 2000

In 2018 stond Sam Smith in de Top 2000 met 'Stay With Me' op plaats 1398.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie