Programma

Wild Cherry ging platenlabels af voordat iemand Play That Funky Music wilde uitbrengen

  1. Nieuwschevron right
  2. Wild Cherry ging platenlabels af voordat iemand Play That Funky Music wilde uitbrengen

In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt Wild Cherry-zanger en oprichter Rob Parissi het verhaal achter Play That Funky Music.

Het is april 1976 wanneer de Amerikaanse band Wild Cherry het nummer Play That Funky Music uitbrengt. Zanger en schrijver van het nummer Rob Parissi weet er goed van te profiteren. "Ik ging rond m'n veertigste al met pensioen. Ik hoefde niet meer te werken. Ze zeggen altijd dat één nummer geen carrière maakt, maar met dit nummer... Het is nog steeds zo gigantisch", legt Parissi uit.

'Ik schreef woord voor woord wat we meemaakten'

De rockclubs maakten in de jaren zeventig plaats voor disco, iets waar Wild Cherry goed op in weet te spelen. Parissi: "Ik zocht een manier om er weer bij te horen bij wat populair was. Een mengvorm tussen rock en disco. Ik schreef gewoon woord voor woord op wat we meemaakten", aldus Parissi. Bezoekers in bars en café's vragen de band steeds: "Play that funky music." Parissi verwerkt deze vraag in het welbekende nummer ‘Play That Funky Music’. Waren de platenlabels ook meteen enthousiast over het nummer? Je hoort 't hieronder in een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wild Cherry in de Top 2000

Play That Funky Music stond van 1999 tot en met 2017 (met uitzondering van 2009) in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer verdween na 2017 uit de lijst. Zal het dit jaar terugkeren of heeft het zijn best tijd gehad? Check hier de statistieken.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie