NPO Radio 2 Top 2000

Of Monster and Men wordt overvallen door succes Little Talks: 'Het was bizar'

foto: Still YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Of Monster and Men wordt overvallen door succes Little Talks: 'Het was bizar'

In deze aflevering van de Top 2000 a gogo vertellen zangeres Nanna Bryndís Hilmarsdóttir en zanger/gitarist Ragnar Þórhallsson van de band Of Monster and Men over het plotse succes van Little Talks.

Als Nanna Bryndís Hilmarsdóttir en Ragnar Þórhallsson de handen voor het eerst ineenslaan, is Little Talks een van de eerste nummers die ze samen schrijven. "We hadden bedacht dat het een gesprek was tussen twee mensen die niet bij elkaar zijn. Dat kan van alles betekenen. Maar voor ons was het iets als: misschien is de een overleden of ernstig ziek. Geliefden die aan het eind van een bepaalde fase in hun leven zijn", vertelt Hilmarsdóttir.

'Toonbeeld van verliefde mensen'

De zangeres komt zelf uit een grote familie. En als Hilmarsdóttir jong is, heeft ze zelfs nog haar overgrootouders om zich heen. "Zij waren voor mij het toonbeeld van verliefde mensen. Ze gingen elke ochtend samen een stukje wandelen. En dan liepen ze hand in hand. Dat vond ik ongelooflijk schattig." Als haar familieleden een voor een wegvallen, zet dat de zangeres aan het denken. "Ik zag het steeds voor me. Dat mijn opa overleed en m’n oma alleen achterbleef. Hoe voelt zoiets? Daar komt het eigenlijk vandaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Onze eerste release was een cd met twee nummers erop. Little Talks en nog een ander nummer. Dat werd opgepikt en toen gingen we optreden", vertelt Þórhallsson. En dan begint het balletje langzaam te rollen. "Er was iemand die ons in IJsland had zien spelen en hij had een vriend bij een radiostation in Philadelphia. Hij heeft hem gebeld en hem het nummer opgestuurd."

De tour breidt zich steeds verder uit. Het busje wordt een bus en de concertzalen waarin de band speelt, worden steeds groter. "En uiteindelijk ging dat 2 jaar zo door. We hebben meer dan 400 optredens gedaan, overal ter wereld", vertelt de zanger en gitarist.

Onverwachtse wereldhit

"Ik heb ergens het gevoel dat het nummer niet meer van ons is", zegt Þórhallsson. "Want er zingen zoveel mensen mee die het nummer leuk vinden."

"Het was bizar." Ook Hilmarsdóttir vindt het moeilijk te bevatten wat voor groei Little Talks heeft doorgemaakt. "We hadden de reactie op Little Talks totaal niet zien aankomen. We wilden gewoon muziek maken en daar waren we ook mee bezig", vertelt ze. "Maar ik had nog helemaal niet verder gedacht dan IJsland."

Luister de hele aflevering hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Of Monsters and Men in de NPO Radio 2 Top 2000

Benieuwd naar de nummers van Of Monsters and Men in de lijst der lijsten? Check dan hier onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie