Programma

Ray Davies van The Kinks wilde 'Waterloo Sunset' eigenlijk nooit uitbrengen

  1. Nieuwschevron right
  2. Ray Davies van The Kinks wilde 'Waterloo Sunset' eigenlijk nooit uitbrengen

Zanger Ray Davies wilde 'Waterloo Sunset' eigenlijk nooit uitbrengen. Dat vertelt de zanger in een nieuw interview.

'Waterloo Sunset' uit 1967 werd een van de grote hits van The Kinks en belandde ook in Nederland op nummer 1 in de Top 40. Nu vertelt Davies dat hij het nummer eigenlijk privé wilde houden.

'Ik wilde gewoon dat het van ons was'

In een interview met MOJO vertelt hij: "Ik had mijn familie bij elkaar gehaald – mijn zus was er uit Australië, mijn nichtje Jackie was er, en een paar van mijn neven – en ik speelde de plaat zo’n twintig keer voor ze af. Ik zei: 'Dat is van ons en ik wil niet dat het uitkomt'." Dat moment was zo belangrijk voor Davies dat hij niet wilde dat het ooit uitgebracht werd. Zelf voegt hij daar nog aan toe: "Het laat zien dat ik niet zo’n sterke zakenman ben. Ik wilde gewoon dat het van ons was."

Geen spijt

Toch heeft de zanger geen spijt dat 'Waterloo Sunset' wél gedeeld is met het grote publiek. Hij is "blij dat mensen zich er op de juiste manier aan verbonden". Het nummer is volgens hem los van de specifieke Engelse verwijzing naar Waterloo nog steeds herkenbaar door de twee jonge geliefden die samen hun toekomst in de zonsondergang aankijken.

Bekijk hieronder een liveoptreden van 'Waterloo Sunset' uit 1973 in Londen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

The Kinks staan in 2019 met 'Waterloo Sunset' op plek 1592 in de Top 2000. Benieuwd naar hun andere noteringen in de lijst? Of hoe The Kinks zich door de jaren hebben bewogen in de Top 2000? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie